Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2010. Január 21. 07:12, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Megszökött a „fekete sereg” vezetője

Megszökött a „fekete sereg” vezetője

Úgy tűnik, nem a rendőrök hibájából szökött meg a házi őrizetből Magyar Róbert, a „fekete seregként” emlegetett csoport vezetője. A bíróság a házi őrizet elrendelésekor nem rendelkezett 24 órás felügyeletről, így az életfogy

Az egyebek mellett gyilkossággal és bűnszervezet létrehozásával vádolt férfi 2008 szeptemberében került ki a börtönből, miután lejárt az előzetesben maximálisan tölthető három év. A bíróság ezután házi őrizetet rendelt el Magyar Róberttel szemben, de 24 órás felügyeletről nem rendelkezett. A BRFK rendőreinek ezért csak bizonyos időközönként kellett ellenőrizni, hogy a legsúlyosabb bűncselekményekkel vádolt férfi otthon van-e. A Független Hírügynökség értesülése szerint a rendőrök nem hibáztak, eljárás nem indul az ellenőrzést végző rendőrök ellen.

A törvény szerint, ha sikerül az előzetesből elengedett vádlottat elfogni, a bíróság újra dönthet előzetes letartóztatásáról, annak ellenére, hogy egyszer már kitöltötte a maximálisan előzetesben tölthető három évet.

Magyar Róbertet számos bűncselekménnyel vádolja a bíróság, egyebek mellett emberöléssel és a bűnszervezet létrehozásával is, a vád szerint a férfi utasítására gyilkolták meg több évvel ezelőtt az alvilágban "Ragyás Tóniként" ismert férfit, illetve egy a fővárosban lövöldözésbe torkolló bandaháború és egy vidéki vállalkozó megfenyegetése miatt is felelnie kell társaival együtt. Úgy tudni, hogy akár ezer embert is képes volt mozgósítani. A Fővárosi Bíróság kedden délben értesült arról, hogy a bűncselekmények elsőrendű vádlottja megszökött, azonnal belföldi elfogatóparancsot adtak ki.

A bíróság 2007 márciusában kezdte tárgyalni az ügyet, azóta 95 tárgyalási napot tartottak, négyszer helyszíni tárgyalás volt. Eddig körülbelül 50 szakértői vélemény született az ügyben, az elmeorvositól elkezdve egészen a fegyverszakértőig. Az eljárás befejezését először 2008 szeptemberére, majd 2009 júliusára tervezték, ezek azonban mind meghiúsultak: vagy a vádlottak vagy pedig a tanúk nem jelentek meg. A Fővárosi Bíróság a következő, csütörtöki tárgyalást megtartja, de az elsőrendű vádlott hiánya miatt a perbeszédet elhalasztják, várhatóan februárra.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 18. 09:04, csütörtök | Kék hírek

Szexuális kényszerítés miatt tartóztattak le egy férfit Pakson

Szexuális kényszerítés és rablás gyanújával tartóztatott le a bíróság egy 20 éves németkéri férfit, aki egy 55 éves nővel erőszakoskodott Pakson - közölte honlapján a rendőrség szerdán.

2022. Augusztus 17. 17:01, szerda | Kék hírek

Idén eddig 145 ezer határsértőt fogtak el

Idén eddig 145 ezer határsértőt fogtak el, míg tavaly az azonos időszakban ez a szám 57 ezer volt; az elfogott embercsempészek száma meghaladja az ezret

2022. Augusztus 17. 09:06, szerda | Kék hírek

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában

Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

2022. Augusztus 16. 12:08, kedd | Kék hírek

Szúrásig fajult egy vita Karancskeszin

Előállították a rendőrök azt a 22 éves férfit, aki konyhakéssel szúrt meg egy gyalogost.