Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. December 03. 07:51, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Megszűnik a határellenőrzés a magyar-szlovén határon

Megszűnik a határellenőrzés a magyar-szlovén határon

Megszűnik az októberben ideiglenesen visszaállított határellenőrzés a magyar-szlovén határon - derül ki a Magyar Közlöny szerdán megjelent számából.

A döntés csütörtöktől hatályos. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter október 17-én közölte az MTI-vel, hogy Magyarország ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést a magyar-szlovén határon. Ezt a döntést akkor azzal indokolta, hogy a kormány információi szerint a magyar-szlovén határra kezdték el szállítani azokat az illegális bevándorlókat, akik az azt megelőzően lezárt magyar-horvát határon nem tudtak belépni az országba.

"Az intézkedés a schengeni egyezmény adta kereteken belül történik" - hangsúlyozta akkor Szijjártó Péter, jelezve, hogy az ellenőrzés a magyar-szlovén határon mindaddig hatályban marad, amíg azt a helyzet indokolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.