Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. November 04. 15:42, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mno.hu/hirtv.hu

Megtalálták a gyilkost a facebookon.-Videó

Megtalálták a gyilkost a facebookon.-Videó

Elrendelték a kaposvári fiú feltételezett gyilkosainak előzetesét. A nő sajtóinformációk szerint 200 ezerért bérelte fel a hajléktalanokat. Az eset kapcsán a Facebookon ismét a halálbüntetés visszaállítását követelik.

A Kaposvári Törvényszék 2012. november 4-én elrendelte P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását – írja a Police.hu.A Sonline.hu szerint a 47 éves nőn kívül az 57 esztendős és a másik, 41 éves hajléktalant isbevitték a bíróságra vasárnap délelőtt.Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője a Hír Televíziónak elmondta, a letartóztatás legfőbb oka, hogy megalapozottan gyanúsíthatók egy akár ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekménnyel. Ezenkívül fennáll a szökés, az elrejtőzés, illetve a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye is. Az utolsó indok, amit a bíróság a két férfi esetében megállapított, az a bűnismétlés veszélye, mivel az 57 éves férfi többször volt büntetve.

A Kapos.hu információi szerint a fiú nevelőanyja 200 ezer forintért bérelte fel a két hajléktalant, akik brutális kegyetlenséggel ölték meg a fiút.

Ezután a legnagyobb közösségi oldalon már felháborodásának adott hangot a „társadalom”, s több felhasználó is a halálbüntetés visszaállítását követeli.

A közösségi oldalon kering a kaposvári kisfiú meggyilkolásával gyanúsított nő fényképe, a fotó alatt az olvasható: „vissza a halálbüntetést”. Legutóbb aBándy-gyilkossággerjesztett hasonló indulatokat.

Szigorúbb alkalmassági vizsgálatra lenne szükség a nevelőszülők esetében

Dudás Zsanett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekvédelmi szakembere közleményében arról tájékoztatott, hogy a jelen eset és a korábbi években nevelőszülők által elkövetett gyermekgyilkosságok arra engednek következtetni, a nevelőszülővé válást segítő tanfolyamok, alkalmassági vizsgálatok környékén valami feltehetőleg nincsen rendben.

A szakember arról is beszámolt, csodálkozva olvasta már többször a Szeged környékén megjelent nevelőszülő-toborzókat, melyből akár anyagi agitáció is kivehető. A Mátrix véleménye az, hogy aki gyermeket venne magához, az ne a pénzbeli járandóság miatt tegye elsősorban, hanem az adott gyermek megmentése érdekében – írják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.