Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Május 28. 07:02, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Megújul a Kalóczy téri Idősek otthona

Megújul a Kalóczy téri Idősek otthona

Többek között, új irodákat, öltözőket, raktárakat, vizesblokkokat is kialakítanak, valamint két új ételszállító liftet is üzembe helyeznek.

Egy újabb nyertes Európai Uniós pályázatnak köszönhetően 180 millió forintból újul meg az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény épülete. A hétvégén Országos Találkozót rendeznek…

Egy a bentlakásos intézmények korszerűsítésére kiírt sikeres győri TIOP pályázat nyújt lehetőséget a felújításra. Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a beruházással kapcsolatban elmondta, az ágazatért felelős alpolgármesterként büszke az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményre, hiszen a magas színvonalú szakmai munkájuk mellett évek óta eredményesen pályáznak, amivel több százmilliós uniós forráshoz jutottak. Ennek újabb eleme a mostani projekt, amely az itt lakó idősek életkörülményeit fogja javítani.

Panker Mihály, az EESZI igazgatója kifejtette, a Kálóczy tér 9-11. szám alatt működő 135 férőhelyes otthon jelentős átalakuláson megy át a nyertes pályázatnak köszönhetően. A „B” jelű főépületben megvalósul a homlokzati nyílászárók cseréje, a homlokzat hőszigetelése, a meglévő lift felújítása és egy új lift beépítése, emeletenként akadálymentes vizesblokk és akadálymentes szobák kialakítása. A „C” jelű épület is változásokon megy át, a korábbi, csak kívülről megközelíthető étterem helyett új, 80 fős étterem épül a jelenlegi földszintes épületrész felett. Emellett új irodákat, öltözőket, raktárakat, vizesblokkokat is kialakítanak, valamint két új ételszállító liftet is üzembe helyeznek.

Cikk folytatása..

Címkék: idősek otthona

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.