Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Május 24. 09:16, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Megújul a Lepke utca

Megújul a Lepke utca

A Lepke utcában megnövekedett forgalom és a burkolat rossz állapota indokolta a felújítást, ahol a csapadékvíz elvezetés is megoldódik.

A munkálatokkal kapcsolatban Simon Róbert Balázs alpolgármester, a terület egyik önkormányzati képviselője kifejtette, a Lepke utca Szabadhegy egyik feltáró útja a Jereváni út és Szent Imre út közötti lakóterületen. A Jereváni út – Zöld utca – Lepke utca körforgalom megépítése óta megnövekedett a forgalom az utcában a kedvezőbb közlekedési viszonyok miatt. Hozzátette, az utca mintegy 400 méter hosszon újul meg a 146 millió forintos önkormányzati beruházás keretében, amely az út- és járdaépítés mellett a csapadékvíz elvezetés rendszerének kiépítését is magában foglalja. Szabadhegyen 2008 óta folyik a csapadékvíz-elvezető rendszerek kiépítése, a jelenleg is zajló ötödik ütemben a Gyöngyvirág utca és környéke készül el, a Lepke utcai fejlesztés pedig már a hatodik ütemnek tekinthető.

Cikk folytatása a gyor.hu oldalon..

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.