Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2016. Március 07. 17:41, hétfő | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

MEGÚJUL A TÁBOR UTCA ELSŐ SZAKASZA

MEGÚJUL A TÁBOR UTCA ELSŐ SZAKASZA

2014-ben még homokzsákolni is kellett a lakóutcában, amelynek most megoldódik a vízelvezetése…

Az olyan forgalmas révfalui utak, mint a Rónay Jácint, vagy a nemrég elkezdett Szövetség utca mellett fontos, hogy a lakóutcák is kellő figyelmet kapjanak. közölte dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki a városrész önkormányzati képviselőjeként elmondta, a Tábor utcában a nagy esőzésekkor komoly problémaként jelentkezett, hogy a házak szinte megközelíthetetlenekké váltak. Első ütemben a Szabadrév utcától indulva nagyjából a Körte utcáig épül ki a csapadékvíz-elvezetés és az új burkolat is.

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője hozzáfűzte, a Tábor utcában számos társasház található, így a probléma sokakat érintett. Az első ütemmel a legkritikusabb területen oldódik meg a vízelvezetés kérdése, de vizsgálják a folytatás lehetőségét is.

A korszerűsítés nyomán a Szabadrév utcától a Tábor utcának a társasházi szakaszáig tartó első ütemen belül új csapadékvíz elvezető rendszert építenek ki, ezt követően 4,5 méter széles aszfaltozott útburkolatot és új járdát építenek, amelynek értéke közel 40 millió forint. A kivitelezés során az autós közlekedés időszakos akadályoztatására is számítani kell, emiatt a lakók megértését és türelmét kérik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.