Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. December 14. 16:15, csütörtök | Belföld

Megújul a Velencei-tó partja

Megújul a Velencei-tó partja

Hamarosan hatalmas munkák kezdődnek a Velencei-tó partján: felújítják a partfalat, természetközeli állapotba hozzák a part menti területeket. Minderre 14 milliárd forintos uniós forrást használnak majd fel.

Csütörtökön projektindító rendezvényt tartottak Gárdonyban, ahol Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos Fejér megye legnagyobb beruházásának nevezte a Velencei-tó partfalának komplex felújítását magába foglaló projektet. A munkálatok célja a tó vízminőségének javítása, a part menti területek természetközeli állapotának biztosítása, illetve környezettudatos rehabilitációja.

A munkákhoz az Európai Unió 14 milliárd forintot biztosít, a munkálatok tervezett befejezése 2021 augusztus.

L. Simon László országgyűlési képviselő elmondta, hogy jelenleg a partszakaszok „retrohangulatot árasztanak”, a strandok és kikötők pedig „katasztrofális állapotban” vannak, ezért a projektet nagyon szükségesnek tartja.

Forrás: nlcafe.hu

Kép: MTVA/BIZOMÁNYOSI: FALUDI IMRE

Címkék: megújul, velencei-tó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.