Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 21. 14:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Fekete Dávid önkormányzati képviselő

Megújul a Virágpiac tér

Megújul a Virágpiac tér

A Virágpiac tér forgalom számára kialakított úttesti rész burkolat javítási munkálatait 2011. július 26. (kedd) – augusztus 23. (kedd) között végzik.

Jelentette be sajtótájékoztatón Fekete Dávid, a terület önkormányzati képviselője. A városnak 20 millió forintba kerül a beruházás.

A tájékoztatón elhangzott: A forgalom által tönkretett kőburkolat és pályaszerkezet javításra szorul, mely során új, erősített pályaszerkezetet épül a meglévő kőburkolat felhasználásával. A törött, repedezett kövek helyett új kövek kerülnek beépítésre. Az erősített pályaszerkezetbe vasalt beton kerül, majd a kőburkolat kialakítása során a fugákat homokbesöprés helyett cementált anyaggal alakítjuk ki, ezzel merev szerkezet jön létre. A kőburkolás során hőtágulási hézagokat, azaz dilatációt alakítanak ki. A lezárásra előreláthatóan 4 hétre lesz szükség. A kivitelezési időszak közepén nem lesz látható munkavégzés, mert a betontechnológiai szilárdulási időt terhelésmentesen biztosítani kell.
A zárás kapcsán alternatív útvonalként a Bajcsy-Zs. út – Zechmeister út útvonalat lehet használni.

A 7, 17, 17/A, 17/B, 23/A járatok a Virágpiac tér helyett a Munkácsy úti körforgalomban fordulnak meg. Az Aradi Vértanúk útja Szökőkút megállóhely helyett a Szent István úton a Honvéd ligettel szemben kialakítandó ideiglenes megállóhelyen állnak meg. A Munkácsy úton dupla állásos ideiglenes megállóhely létesül a tűzoltóság mellett.
Az 1, 2, 2/A, 8, 14, járatok Adyváros felől a Szent István út – Munkácsy út – Zechmeister u. – Rába kettős híd útvonalon közlekednek, a Szent István úti ideiglenes megállóhely érintésével.

A lezárás időtartamára az áruszállítás és a lakosság beközlekedése sem lesz lehetséges a területre, számukra az Aradi vrtk. útján biztosítanak hosszabb várakozási időt. Az érintettekkel az Útkezelő Szervezet előzetesen egyeztetett.

Kérjük a lakosság szíves türelmét és megértését!
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.