Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Március 10. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Megújul a győri jégpálya

Megújul a győri jégpálya

A győri műjégpálya 1984-ben épült társadalmi összefogásból. A létesítmény felújítása, korszerűsítése időszerűvé vált, amelynek első 

(Hétköznap délelőtt iskolai csoportok látogatják a pályát, délután több korosztályban ifjúsági jégkorong edzések zajlanak, jégtánc oktatás folyik, este közönségkorcsolya, hétvégén pedig a jégkorong és jégtánc mellett több turnusban van lehetőség közönségkorcsolyára. Heti három alkalommal korcsolyaoktatást is tartanak a pályán. Emellett a késő esti órákban hobbi csapatok is bérelik a pályát, így az amatőr sport számára is elérhető a sportolás lehetősége.)

Borkai Zsolt hangsúlyozta, Győr városa kiemelt figyelmet fordít a sportra, a mozgás népszerűsítésére, ezért a mindenkori költségvetése egy százalékát az élősportra szánja. Emellett figyelmet fordít az infrastruktúra fejlesztésére is, ezúttal éppen a jégpálya épületének felújításával.

A polgármester hozzátette, a felújítás első üteme a kiszolgáló épület átalakítását, korszerűvé tételét foglalja magában. Erre a célra az önkormányzat 107 millió forintot különített el költségvetésében. Hozzátette, ezen felül a város minden évben támogatást nyújt az üzemeltetéshez is, amely az idén 20,5 millió forint.

Az épületet a tartószerkezetig elbontják, korszerű anyagokból gyakorlatilag teljesen új épület kerül a helyére, ami igazodik a mai kor követelményeihez, elvárásaihoz. A 730 négyzetméteres épületben kettéválasztják a versenysportot" és a közönségkorcsolyát, külön bejáraton közelíthetik majd meg az öltözőt és a pályát a sportolók és a látogatók.

sszességében a hely jobb kihasználásával az eddigi két kisméretű sportöltöző helyett négy nagyméretű, 35 négyzetméteres öltöző épül zuhanyozókkal úgy, hogy a közönségkorcsolya központi melegedőjének mérete változatlan marad. Praktikusabb helyre kerül a korcsolyaélező és a kölcsönző, de megmarad a büfé és a sportbolt is. pülnek irodák és bírói öltöző.

A burkolatok mindenhol alkalmasak lesznek arra, hogy korcsolyával közlekedjenek rajta, megújulnak a mára használhatatlanná vált vizesblokkok, az elektromos hálózat és a gépészeti berendezések.

A Jégsport Alapítvány tervei között szerepel a felújítás második üteme is, amikor a pálya sátras fedése szigetelést kapna, illetve egy kisebb méretű tanulópálya is épülne.

Az I. ütem kivitelezésére a tervek szerint nyáron kerülhet sor.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.