Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Február 19. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Megújulás a katasztrófa után

Megújulás a katasztrófa után

Négy hónappal a vörösiszap-katasztrófa után Kolontáron már 13 új háznak állnak a falai, és van, amelyikre már tető is került. Június végére Devecserben is szeretnék befejezni az új lakóparkok építését. Az ötezres lakosú kisváro

A devecseriek egy része bizakodó, de sokan úgy vélik, a katasztrófát a térség soha nem fogja kiheverni.

Toldi Tamás, Devecser Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta: 102 lakótelek van kialakítva a lakóparkban, ennek körülbelül 95 százaléka elkelt, a közműfektetések 80 százalékban megvannak, most már csak a gáz egy része van hátra. A lakások építésénél egyharmad van alapozási szinten, és a lábazat falazása van folyamatban 8-10 lakásnál.

Kolontáron húsz ház nő ki a földből. Annak ellenére, hogy a munkaterületet december elején adták át a kivitelezőnek, van olyan épület, amelynek már a tetejét is helyrerakták az ácsok.

Tili Károly, Kolontár polgármestere azt mondta: „a mintaház a kivitelező szerint február végére elkészül, a többi ház is jól halad, tehát szám szerint 13 ház van már felfalazva, több házra rakják már a tetőt”. Hozzátette: „én úgy gondolom, hogy egészen biztosan tartható lesz a június 30-i beköltözési határidő”.

A két lakópark felépítésén naponta átlagosan 150 munkás dolgozik. Eldőlt az is, hogy az elárasztott devecseri házak bontását márciusban kezdik el. Helyüket füvesíteni fogják, egy mesterséges tavat létesítenek itt, és egy futballpályát, amelyhez a szükséges engedélyeket már megkérték az Európai Labdarúgó Szövetségtől. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.