Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 19. 12:41, péntek | Helyi sport
Forrás: infogyor.hu

Megújuló iskolai foci: Telekom Labdarúgó Diákolimpia 2013

Megújuló iskolai foci: Telekom Labdarúgó Diákolimpia 2013

Idén 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten tervek szerint 760 focicsapat 8500 résztvevőjével kerül sor a Telekom Labdarúgó Diákolimpia döntőire a kijelölt megyei és fővárosi sportközpontokban

A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekébenidén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen hirdeti meg aziskolás lányok és fiúk számára hagyományosan megrendezett Diákolimpia labdarúgóbajnokság döntőit. A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékostmegmozgató eseménysorozat 2013. április 20. és június 17. között több korcsoportban, azalap- és középfokú oktatási intézmények tanulói számára, „felmenő” versenyrendszerbenkerül megrendezésre. A megyei és országos döntők helyszínein nemcsak a pályára lépőiskolásokat, hanem az őket kísérő tanárokat, családtagokat és a csapatokért szurkolóközönséget is színes programok, valamint ismert hazai sztárok, többek között HarsányiLevente, Ganxsta Zolee és Nacsa Olivér várják.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia bejelentésére a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola ésGimnáziumban került sor, ahol többek között dr. Simicskó István, az Emberi ErőforrásokMinisztériumának sportért- és ifjúságért felelős államtitkára, Keszég Attila, a Magyar Telekomlakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, Balogh Gábor, a Magyar DiáksportSzövetség elnöke valamint az iskola 2012. évi labdarúgó Diákolimpia 5-6. korcsoportbangyőztes lány csapata is részt vett. A lánycsapat a bejelentés után elindult a KözépiskolaiLabdarúgó Világbajnokságra. Idén 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten tervek szerint 760focicsapat 8500 résztvevőjével kerül sor a Telekom Labdarúgó Diákolimpia döntőire a kijelöltmegyei és fővárosi sportközpontokban, ahol a szervezők a sportesemény mellett ingyenescsaládi programokkal, ügyességi versenyekkel és értékes nyereményekkel várják asportolókat, a családokat és minden szurkolni vágyót.

A Magyar Diáksport Szövetség célja a tanuló ifjúság egészséges életmódra nevelésénekelősegítése, a rendszeres testedzés, sportolás megkedveltetése, a rendszeresen sportolótanulók számának növelése, a versenysport utánpótlás bázisának szélesítése, valamint atagok hazai és nemzetközi képviselete, érdekvédelme.

„A diáksport-mozgalom megújításában a Magyar Telekom támogatása rendkívül fontostényező. Számunkra Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójának üzletitapasztalata valamint a labdarúgás iránti elkötelezettsége a Szövetség sokéves tapasztalatamellett kellő biztosíték az eseménysorozat sikerére” – mondta Balogh Gábor, a MagyarDiáksport Szövetség elnöke.

A Magyar Telekom évtizedek óta elkötelezett támogatója a hazai sportéletnek, és elkötelezettamellett, hogy olyan közösségi élményeket és eseményeket támogasson, amelyek fontosaka magyar közönség számára, miközben célja, hogy több millió ügyfele minőségi éskiemelkedő sport valamint zenei élmények részese lehessen akár élőben, akárszolgáltatásain keresztül.

További részletes információ a www.diaksport.eu/telekomfoci weboldalon található, ahol alátogatókat többek között a Telekom Labdarúgó Diákolimpia élő közvetítéseibe isbeletekinthetnek, valamint kreatív videó anyagokkal és nyereményjátékokkal találkozhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére