Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Február 27. 13:33, szerda | Belföld

Megütötte a tanárnő az egyik diákját, miatta került kórházba a tanuló

Megütötte a tanárnő az egyik diákját, miatta került kórházba a tanuló

Annyira elfajult egy tanár és diákja között a veszekedés, hogy a középiskolás fiúhoz végül mentőt kellett hívni. Hogy pontosan mi történt, azt nem lehet tudni, mindenesetre az iskolában belső vizsgálat indult, melynek idejére felfügge

A Blikk úgy tudja, hogy a fiú összeveszett a tanárnővel, és azután vitték kórházba, fejsérüléssel. A tanulót bent tartották megfigyelésre, és megállapították, hogy nem súlyos és nem is maradandó a sérülés. A fiú így elhagyhatta már a kórházat.

Az iskola vezetősége azonnal belső vizsgálatot indított az ügyben.


"Az iskola vezetése a pedagógust felfüggesztette. A tanuló meghallgatása iskolapszichológus bevonásával történt" – mondta el a lapnak az iskola főigazgatója.

A tanárnő tagadja, hogy megütötte volna a diákot. A klinikai szakpszichológus, Skultéti-Szabó Katalin szerint ugyan embert próbáló szakma a pedagógusoké, de bármi történjék is, nem emelhet kezet a tanulóra a tanár.
„Sok diák eleve olyan családi háttérrel rendelkezik, amelytől feszültté, agresszívvé válik, de akkor sem indokolt, hogy kezet emeljenek rá. Hiszen a pedagógus is a felnőttmintát nyújtja, az erőszak pedig erőszakot szül."

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk