Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Március 09. 14:33, szerda | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megválasztották az Év Tűzoltóit

Megválasztották az Év Tűzoltóit

Nyíregyházi, sümegi és komáromi tűzoltó érdemelte ki az Év Tűzoltója 2010. elismerő címet a Lánglovagok Egyesület pályázatán.

A Lánglovagok Egyesület a hagyományaihoz híven idén is meghirdette a pályázatát, amelyen bárki jelölhetett olyan hivatásos, létesítményi vagy önkéntes tűzoltót, akit a 2010. évi, valamint az eddigi munkája alapján alkalmasnak talált az Év Tűzoltója cím elnyerésére. Az értékelés nagyon komplex szempontrendszer alapján történt, melyben figyelembe lett véve a jelölt életpályája, elhivatottsága, szakmai fejlődése, s mindez miként lett papírra vetve.

Az első helyezést Rubóczki Zoltán tű. ftőrm., a nyíregyházi tűzoltóság beosztott tűzoltója, az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka érdemelte ki. Rubóczki Zoltán csaknem tíz éve hivatásos tűzoltó, 2008-tól pedig a segítségével Ajakon tűzoltó egyesület jött létre, amelynek parancsnoki feladatait azóta is ellátja.

A második helyezést Bogdán Zoltán, a Sümegi Önkéntes Köztestületi Tűzoltóság szolgálatparancsnoka érte el. Ő a vörösiszap-katasztrófánál jelentős mértékben kivette a részét a mentésből, a zagytározó átszakadását követően a szabadságát megszakítva jelentkezett azonnal szolgálatra.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Lengyel Csaba tű. zászlós állhatott. A komáromi tűzoltóság különleges szerkezelője kollegái körében emberileg és szakmailag is nagy tiszteletet tudhat magáénak, óriási hivatástudattal végzi munkáját, egy igazi példakép.

Mindhárom helyezett a Lánglovagok Egyesülettől elnyerte az Év Tűzoltója 2010. címet - közölte Kis-Guczi Péter, a Lánglovagok Egyesület elnöke.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.