Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 10. 15:30, szerda | Helyi
Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Megvalósíthatósági tanulmány és környezeti hatásvizsgálat készül a Győr keleti elkerülő útra

Megvalósíthatósági tanulmány és környezeti hatásvizsgálat készül a Győr keleti elkerülő útra

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a pályázatot Győr keleti elkerülő út (M1 autópálya - 14. számú főút között) fejlesztéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány és környezeti hatásvizsgálat elkészítésére.

Az új megközelítőleg 13 km hosszú, külön szintű kereszteződésekkel tervezett elkerülő út, melynek kiinduló pontja az M1 autópálya csomópontjának térségében lévő 81. számú főút vagy a 8136. számú összekötő út lenne. Ezen döntést is a Megvalósíthatósági tanulmánynak kell alátámasztania.

Az új út északi irányba haladna Győr Ipari parkja mellett, majd külön szinten keresztezné a Hegyeshalom - Budapest vasútvonalat és érné el Győrszentiván településrész nyugati széléig húzódó Iparterületeket. Az útszakasz északi irányban tovább haladva először M19 gyorsforgalmi úttal biztosítana kapcsolatot, majd az 1. számú főutat és Mosoni Dunát keresztezné.

A nyomvonal ezután nyugati irányba fordul és Győr-Bácsa településrész - Kisbajcstelepülés között elhaladva érné el Vámosszabadi területén a 14. számú főutat.

A tervezett út 2x1 vagy 2x2 sávos kialakítását, további előkészítését a Megvalósíthatósági tanulmány alapozza meg.
A Tervező további feladata a szakasz környezetvédelmi hatásvizsgálati dokumentációjának elkészítése a Natura 2000 előzetes hatásbecsléshez szükséges dokumentációval együtt, valamint a környezetvédelmi engedély megszerzése is.

Az ajánlattételi határidő: 2011. 09. 20.
Eredményhirdetés tervezett időpontja: 2011. 10. 20.
Szerződéskötés tervezett időpontja: 2011. 11. 09.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.