Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

Ez a döntés jelentősen megkönnyíti azok dolgát, akik székhelyüket felkeresik, hiszen a főbejárat előtti közterület elnevezése már régóta az Imaház utca nevet viselte, viszont az épület címe Országút u. 4. számra volt bejegyezve. Emiatt a kevés helyismerettel rendelkezők gyakran nehezen találták meg irodaházunkat.

A 9002 Győr, Pf. 217 postacímü továbbra is változatlan, amennyiben azonban az új, Imaház u. 1. szám alatti címre küldenek levelet, az is célba fog érni.

Valószínűleg kevesen tudják, hogy ezt az utcát már 1913 óta Imaház utcának hívják és onnét kapta nevét, hogy az 1870-es évektől itt állt az ortodox izraelita hitközség imaháza és iskolája. 100 évvel később a már csak raktárnak használt régi kis zsinagóga, valamint a környékbeli lakóházak és pékműhely lebontása után kezdték meg az új fürdőlétesítmény, a kád- és súlyfürdő építését, melynek tervezője Solt Herbert építész volt. Az épület I. emeletén tisztasági kádfürdők, II. emeletén az üzemeltető vízmű vállalat irodái kaptak helyet. Kezdetben a Vízmű ügyfélszolgálata is ebben az épületben működött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?