Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Január 13. 07:04, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Megvan az önkormányzati elvonás első áldozata

Megvan az önkormányzati elvonás első áldozata

Megvan az önkormányzatokat sújtó kormányzati elvonás első áldozata. Oldon szeptembertől bezárják a speciális iskolát, mert a fenntartó Baranya Megyei Önkormányzat nem tudja finanszírozni az intézmény működését. Az itt tanuló 46 di

Az oldi speciális iskolában 46 sérült gyerek tanul, a legfiatalabb 6 a legidősebb 24 éves. Egy részük bentlakó, van köztük állami gondozott is, a többiek naponta busszal járnak ide a környező településekről. Az állami normatíva csökkenése miatt az intézményt a következő tanévtől nem tudja fenntartani a megyei önkormányzat.

- A Bajnai-csomag hatására a Baranya Megyei Önkormányzattól több mint 1 milliárd forintot vontak el. Ez sajnos több intézményt is érinteni fog - mondta a hírTV-nek Horváth Zoltán, a megyei önkormányzat fideszes alelnöke.

Az iskolában 23-an dolgoznak köztük tízen a faluban laknak - az ő munkaviszonyuk megszűnik, szeptembertől utcára kerülnek. Az Ormánságban egyébként is 50 százalék feletti a munkanélküliség, elhelyezkedési lehetőségük minimális.

A gyerekeket a megye másik három hasonló intézményében Pécsváradon, Mohácson és Komlón helyezik el. A szülők képviselői rövidesen egyeztetnek a megyei önkormányzat illetékeseivel arról, hogy az átállás minél zökkenőmentesebb legyen.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.