Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2010. Január 13. 07:04, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Megvan az önkormányzati elvonás első áldozata

Megvan az önkormányzati elvonás első áldozata

Megvan az önkormányzatokat sújtó kormányzati elvonás első áldozata. Oldon szeptembertől bezárják a speciális iskolát, mert a fenntartó Baranya Megyei Önkormányzat nem tudja finanszírozni az intézmény működését. Az itt tanuló 46 di

Az oldi speciális iskolában 46 sérült gyerek tanul, a legfiatalabb 6 a legidősebb 24 éves. Egy részük bentlakó, van köztük állami gondozott is, a többiek naponta busszal járnak ide a környező településekről. Az állami normatíva csökkenése miatt az intézményt a következő tanévtől nem tudja fenntartani a megyei önkormányzat.

- A Bajnai-csomag hatására a Baranya Megyei Önkormányzattól több mint 1 milliárd forintot vontak el. Ez sajnos több intézményt is érinteni fog - mondta a hírTV-nek Horváth Zoltán, a megyei önkormányzat fideszes alelnöke.

Az iskolában 23-an dolgoznak köztük tízen a faluban laknak - az ő munkaviszonyuk megszűnik, szeptembertől utcára kerülnek. Az Ormánságban egyébként is 50 százalék feletti a munkanélküliség, elhelyezkedési lehetőségük minimális.

A gyerekeket a megye másik három hasonló intézményében Pécsváradon, Mohácson és Komlón helyezik el. A szülők képviselői rövidesen egyeztetnek a megyei önkormányzat illetékeseivel arról, hogy az átállás minél zökkenőmentesebb legyen.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős