Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Június 27. 20:40, szerda | Belföld

Megvertek egy orvost a hatvani kórházban

Megvertek egy orvost a hatvani kórházban

Hat és fél, illetve öt és fél év börtönre ítélt a hatvani bíróság első fokon egy nőt és két férfit, akik megvertek egy ügyeletes orvost tavaly tavasszal a hatvani kórházban.

A három vádlottat csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. A férfit és fiát egyenként hat és fél év, míg a nőt öt és fél év börtönre ítélték.

Tavaly áprilisban a nő és a két férfi egy lázas gyereket vittek be a hatvani kórház ügyeletére, ahol hangoskodtak és vitatkozni kezdtek az orvosokkal. A sürgősségi vizsgálóban dolgozó ügyeletes orvos szólt nekik, hogy fejezzék be a hangoskodást, és elmondta, hogy a gyerek ellátása a körzeti orvosi ügyelet feladata.

A vádlottak közölték, hogy ott már voltak és nem találtak senkit, ezért vitték a gyereket a kórházba. Az ügyeletes orvos visszament a sürgősségi vizsgálóba, de az újbóli hangoskodásra ismét kiment az előtérbe, ahol a vádlottak az ügyeletes nővérrel veszekedtek. Az orvos megint rájuk szólt, erre a férfi lökdösni kezdte, ő pedig védekezésképpen megragadta támadó ruháját. Ezt meglátta a férfi fia, és arcon ütötte az orvost, aki ettől megszédült.

A két férfi összesen ötször-hatszor ütötte meg az orvost, a nő pedig lefogta az orvos kezeit, hogy ne tudjon védekezni.

A verekedést egy beteg és a kórházi dolgozók állították le. Az ügyeletes orvos az ütésektől az arcán sérült meg, valamint a bal kezén az egyik ujja kificamodott, az ujjperce pedig eltört.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész mindhárom vádlott esetében súlyosításért, míg a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Az ügyész indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatását. A járásbíróság a nő és a két férfi ellen rendezett személyi és családi körülményeire tekintettel előzetes letartóztatás lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügy másodfokon az Egri Törvényszéken folytatódik.

Forrás: origo.hu

Kép: faktor.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.