Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Június 27. 20:40, szerda | Belföld

Megvertek egy orvost a hatvani kórházban

Megvertek egy orvost a hatvani kórházban

Hat és fél, illetve öt és fél év börtönre ítélt a hatvani bíróság első fokon egy nőt és két férfit, akik megvertek egy ügyeletes orvost tavaly tavasszal a hatvani kórházban.

A három vádlottat csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. A férfit és fiát egyenként hat és fél év, míg a nőt öt és fél év börtönre ítélték.

Tavaly áprilisban a nő és a két férfi egy lázas gyereket vittek be a hatvani kórház ügyeletére, ahol hangoskodtak és vitatkozni kezdtek az orvosokkal. A sürgősségi vizsgálóban dolgozó ügyeletes orvos szólt nekik, hogy fejezzék be a hangoskodást, és elmondta, hogy a gyerek ellátása a körzeti orvosi ügyelet feladata.

A vádlottak közölték, hogy ott már voltak és nem találtak senkit, ezért vitték a gyereket a kórházba. Az ügyeletes orvos visszament a sürgősségi vizsgálóba, de az újbóli hangoskodásra ismét kiment az előtérbe, ahol a vádlottak az ügyeletes nővérrel veszekedtek. Az orvos megint rájuk szólt, erre a férfi lökdösni kezdte, ő pedig védekezésképpen megragadta támadó ruháját. Ezt meglátta a férfi fia, és arcon ütötte az orvost, aki ettől megszédült.

A két férfi összesen ötször-hatszor ütötte meg az orvost, a nő pedig lefogta az orvos kezeit, hogy ne tudjon védekezni.

A verekedést egy beteg és a kórházi dolgozók állították le. Az ügyeletes orvos az ütésektől az arcán sérült meg, valamint a bal kezén az egyik ujja kificamodott, az ujjperce pedig eltört.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész mindhárom vádlott esetében súlyosításért, míg a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Az ügyész indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatását. A járásbíróság a nő és a két férfi ellen rendezett személyi és családi körülményeire tekintettel előzetes letartóztatás lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügy másodfokon az Egri Törvényszéken folytatódik.

Forrás: origo.hu

Kép: faktor.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk