Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024 első negyedévében összesen 71 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat Győr-Moson-Sopron vármegyében. Ezekben a tüzekben szerencsére senki sem vesztette életét, 7-en viszont megsérültek. Ebben az időszakban a lakástüzek eloltásához összesen 53 órára és 182 tűzoltójárműre volt szükség. Összesen 933 négyzetméternyi épített terület égett le.

Legtöbb tűz a kéményből indul
Egyik épületben sem volt füstérzékelő, holott ezek az eszközök a tűz keletkezésekor azonnal jeleznek, és még van idő cselekedni. A legtöbb tűz a kéményből indult, ez az összes eset csaknem 24 százaléka. A tüzesetek 12 százalékában a konyhában, 8 százalékában a hálószobában, 9 százalékában pedig a nappaliban csaptak fel a lángok. A tűz legtöbbször elektromos problémára, a fűtés hibáira, nyílt láng használatára, illetve főzésre vagy dohányzásra vezethető vissza.

Százhúsz galamb pusztult el
A legnagyobb tűzés egyben a leghosszabb beavatkozás március 28-án, Kapuváron volt, ahol egy 120 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és a hozzáépített melléképület teljes terjedelmében égett. A melléképületben parkoló autó is teljesen kiégett a tűzben, valamint 120 galamb is elpusztult. Az épületből két gázpalackot kivittek, az egyiket hőhatás érte, ezért a tűzoltók vízsugárral visszahűtötték, hogy ne robbanjon fel. A családi ház oltása utómunkálatokkal együtt csaknem 3 és fél órát vett igénybe.

Alattamos a szagtalan szén-monoxid
Az első negyedévben szén-monoxid miatt 28 alkalommal riasztották a tűzoltókat. 11 ember szenvedett valamilyen mértékű szén-monoxid-mérgezést, azonban szerencsére senki nem halt meg vármegyénkben szén-monoxid miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 07:12, szerda | Helyi

Átadták az Egyetem MedTech Egészségtechnológiai Campusának első épületét

A győri Széchenyi István Egyetem a Zrínyi utcában, az egykori kórházi épületegyüttesben valósítja meg a MedTech Egészségtechnológiai Campusát, melynek első elkészült épületét szombaton hivatalosan átadták.

2024. Május 28. 09:14, kedd | Helyi

Visszajutott az élvonalba az ETO!

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a vendéglátó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Ajkát a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel feljutott az élvonalba.

2024. Május 28. 08:12, kedd | Helyi

Több vonalon is változik a közlekedési rend vármegyénkben

Május 27-től október 6-ig pályafelújítás miatt változik a közlekedési rend a Győr-Veszprém vonalon, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.

2024. Május 28. 07:15, kedd | Helyi

Az ikrényiek nyomásingadozásra, víz elszíneződésre számíthatnak

A Pannon-Víz Ikrény fő vízellátó rendszerének központi szerelvényaknájában motoros pillangó szelep cserét végez 2024.05.28-án (kedden) 8:00 és 12:00 óra között.