Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az egységek az utómunkálatok közben egy felrobbant propánbutángáz-palack darabjait találták a kiégett épületben. A tűzben nem sérült meg senki.

Az eset után a katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy a szabadtéri tüzek elkerülése érdekében tartsuk be a tűzvédelmi szabályokat. Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a lábon álló növényzet, a nádas és a tarló, a kerti munkálatok során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos. Ahol a települési önkormányzat rendeletben engedélyezi a kerti zöldhulladék-égetést, ott csak a rendeletben meghatározott módon és időben végezhető az égetés. Amennyiben a települési önkormányzatnak nincs ilyen rendelete, ott tilos zöldhulladékot égetni.

Több módszer van arra is, hogy a kertben összegyűlt növényi hulladéktól megszabaduljunk, amely egészségünket, környezetünket is megkíméli. Egyik környezetbarát megoldás a biokuka használata, a kukák tartalmát újrahasznosítják, komposztálják. Ha nagyobb mennyiségű kerti hulladék keletkezik, akkor lehetőség van a hulladékudvarok valamelyikén elhelyezni azt. A legjobb, ha kiskertünkben saját magunknak készítünk komposztálót, hiszen a komposzt alkalmas a talaj feljavítására.

Fotó: Illusztráció

Címkék: écs, melléképület, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 09:12, szombat | Helyi

Vasárnap akart menni a hulladékudvarba? Ne tegye!

Nem üzemelnek most vasárnap, június 16-án a GYHG üzemeltetésében lévő győri és vidéki hulladékudvarok – közölte honlapján a szolgáltató.

2024. Június 15. 08:14, szombat | Helyi

Korlátozhatják a mobilozást az iskolá

Korlátozhatják a mobiltelefonok használatát az iskolák. Az országgyűlés elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot.

2024. Június 15. 07:14, szombat | Helyi

Megyei közgyűlés: az elnök új lesz, a Fidesz-többség a régi

Vármegyei közgyűlés megválasztható tagjainak száma huszonkettő, ezeken pedig a frakciók így osztoznak: Fidesz-KDNP 13 tag, Mi Hazánk 4, Momentum 3, DK 2. Masszív fideszes többség lesz tehát a megyei közgyűlésben is.

2024. Június 14. 09:11, péntek | Helyi

Győri-Lukács Viktória is bekerülhet a szezon álomcsapatába

Három magyar kézilabdázó, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet a szezon álomcsapatába az európai szövetség (EHF) szavazásán.