Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2011. December 07. 12:59, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Mélyen behatolt az ország légterébe

Mélyen behatolt az ország légterébe

A pilóta nélküli amerikai kisrepülőgép, amelynek lelövéséről vasárnap adott hírt az iráni média, mélyen behatolt Irán légterébe – közölte szerdán a teheráni rádió.

A közlés szerint az RQ-170 típusú drónt Kasmar város fölött észlelte az iráni légvédelem, mintegy 225 kilométernyire az afgán határtól. A vasárnapi bejelentés nem tért ki arra, mikor lőtték le a kisrepülőgépet.

Az amerikai hadsereg akkori tájékoztatása szerint a drón „lezuhant”, miután éveken át végzett felderítő repüléseket Irán fölött egy afganisztáni támaszpontról felszállva.

Szerdán Washingtonban bejelentették, hogy a szóban forgó repülőgépnek a betáplált programja szerint automatikusan vissza kellett volna térnie kiindulási pontjára, még akkor is, ha megszakadt vele a kapcsolat. Emiatt az amerikai fél valószínűbbnek tartja a meghibásodást, mint azt, hogy a drónt az iráni légvédelem lőtte le.

Az afganisztáni NATO-misszión belül azt feltételezik, hogy a teheráni közlés alighanem egy fegyverek nélkül felszállt felderítőgépre vonatkozik, amely a múlt hét végén tűnt el Nyugat-Afganisztán fölött. A misszió nem közölte az eltűnt gép típusát.

Címkék: dróntámadás, Irán, nato

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 09:28, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 548,8 millió, a halálos áldozatoké 6,338 millió a világon

A világon 548 825 955 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 338 515 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai alapján.

2022. Július 02. 18:08, szombat | Külföld

Felvásárolja az országban megtermelt összes búzát Szlovénia

Szlovénia az állami árutartalékok intézeten keresztül felvásárolja az országban megtermelt össze búzát, továbbá 22 millió euró értékben támogatást nyújt a gazdálkodóknak

2022. Július 01. 13:03, péntek | Külföld

Átalakítják a Notre-Dame katedrális környékét

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.

2022. Július 01. 07:00, péntek | Külföld

Újabb csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést,