Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Május 29. 07:37, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Menekülti státuszért folyamodott a pedofil nyelvtanár

Menekülti státuszért folyamodott a pedofil nyelvtanár

Menekülti státuszért folyamodott a hazájában pedofíliával megvádolt, Magyarországon nyelvtanárként dolgozott, a közelmúltban elfogott amerikai férfi. Az eljárás végéig biztosan nem viszik haza az amerikai hatóságok.

 

Évek óta kereste már John Dennis Clarkot az Interpolon keresztül az FBI, amikor április közepén, egy bejelentés után elfogták a magyar rendőrök Budapesten. A nyelvtanárként dolgozó, a hatóságok elől bujkáló 56 éves férfit a bejelentést követő megfigyelés során, az Akácfa utcában fogták el. Igazoltatásakor csak útlevelének fényképes másolatát tudta átadni a rendőröknek, de az alapján is sikerült azonosítani az FBI által, a száz legkeresettebb bűnöző között körözött férfit.

A gyanúsítottat a BRFK-n őrizetbe vették, és még a mai napon átadják az Országos Rendőr-főkapitányság Interpol irodájának, a kiadatás lefolytatása végett. Az amerikai hatóság emberei a héten jöttek el a férfiért, akit azonban egyelőre nem vihettek magukkal. Clark ugyanis menekültügyi kérelmet nyújtott be, s annak elbírálásáig, akár további két hónapig, biztosan Magyarországon marad. Gyakorlatilag semmi esélye nincs azonban annak, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kedvező döntést hoz ügyében. Az Egyesült Államok ugyanis köztudottan szabad, demokratikus ország, üldöztetés nem érhet oktalanul ott senkit. Ha az általa elkövetett bűncselekményekért halálbüntetés várna hazájában rá, elméletileg lenne lehetőség menekültként elismerni a férfit, de tettéért csupán hosszú börtönbüntetésre számíthat.


HavariaPress

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön