Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. Május 29. 07:37, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Menekülti státuszért folyamodott a pedofil nyelvtanár

Menekülti státuszért folyamodott a pedofil nyelvtanár

Menekülti státuszért folyamodott a hazájában pedofíliával megvádolt, Magyarországon nyelvtanárként dolgozott, a közelmúltban elfogott amerikai férfi. Az eljárás végéig biztosan nem viszik haza az amerikai hatóságok.

 

Évek óta kereste már John Dennis Clarkot az Interpolon keresztül az FBI, amikor április közepén, egy bejelentés után elfogták a magyar rendőrök Budapesten. A nyelvtanárként dolgozó, a hatóságok elől bujkáló 56 éves férfit a bejelentést követő megfigyelés során, az Akácfa utcában fogták el. Igazoltatásakor csak útlevelének fényképes másolatát tudta átadni a rendőröknek, de az alapján is sikerült azonosítani az FBI által, a száz legkeresettebb bűnöző között körözött férfit.

A gyanúsítottat a BRFK-n őrizetbe vették, és még a mai napon átadják az Országos Rendőr-főkapitányság Interpol irodájának, a kiadatás lefolytatása végett. Az amerikai hatóság emberei a héten jöttek el a férfiért, akit azonban egyelőre nem vihettek magukkal. Clark ugyanis menekültügyi kérelmet nyújtott be, s annak elbírálásáig, akár további két hónapig, biztosan Magyarországon marad. Gyakorlatilag semmi esélye nincs azonban annak, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kedvező döntést hoz ügyében. Az Egyesült Államok ugyanis köztudottan szabad, demokratikus ország, üldöztetés nem érhet oktalanul ott senkit. Ha az általa elkövetett bűncselekményekért halálbüntetés várna hazájában rá, elméletileg lenne lehetőség menekültként elismerni a férfit, de tettéért csupán hosszú börtönbüntetésre számíthat.


HavariaPress

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.