Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2024. Augusztus 05. 07:16, hétfő | Helyi

Mennyi marad hónap végén a zsebünkben?

Mennyi marad hónap végén a zsebünkben?

Egy friss felmérés szerint nőtt azok száma hazánkban, akiknek marad valamennyi pénzük a hónap végén, és többen érzik magukat magabiztosnak a pénzügyeikben. Minden harmadik magyar tudott havonta valamennyit félretenni.

Az elemzők megállapították, hogy a magyarok immár 23,5 százalékának marad a zsebében a hónap végén kisebb-nagyobb összeg, míg egy évvel korábban ez az arány még 19,7 százalék volt.

Minden harmadik magyar tudott havonta valamennyit félretenni, összesített arányuk az előző évihez képest 0,2 százalékkal csökkent. Csaknem 11 százalékuk előre meghatározott összeget tesz félre, 22,1 százalékuk esetlegesen, változó nagyságú pénzösszeget tud megtakarítani.

A megkérdezettek 53,4 százaléka nem vett fel kölcsönt az elmúlt egy évben. Ez 2,3 százalékponttal alacsonyabb adat, mint az egy évvel korábbi, amit az is magyarázhat, hogy többen tudtak megtakarítani.

A felmérésben a középkorúak kicsit több mint a fele, az idősebb korosztálynak csaknem kétharmada nyilatkozott úgy, hogy ha lehet, nem kérnek kölcsön. Akik kölcsönkértek, azok közül pedig a legtöbben (32,8 százalék) a családjukhoz, azon belül is legnagyobb arányban a szülőkhöz fordultak segítségért. A pénzügyi intézmények kölcsönét csak 13,8 százalékuk vette igénybe, 1,6 százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

A felmérés szerint a megkérdezettek 52,3 százaléka magabiztosnak érzi tudását a pénzügyi termékekkel kapcsolatban. A válaszadók 46 százaléka viszont nem érzi komfortosnak magát ezen a területen, ez kismértékű javulás tavalyhoz képest, akkor még 50,1 százalék gondolta tudását magabiztosnak, és 47,6 százalék volt bizonytalan.

A 18-34 évesek között található a legtöbb (54,4 százalék), az 55 év felettiek között pedig a legkevesebb (47,4 százalék) pénzügyileg magabiztos ember. A nagyvárosban élők 61,3 százaléka érezte úgy, hogy megfelelő tudással rendelkezik a pénzügyi szolgáltatásokról, azonban ez az arány a kistelepüléseken csak 41,8 százalék volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 09:10, hétfő | Helyi

ETO FC: Három gólos debreceni győzelem az első hazai NB I-es fordulóban

Kilenc év után újra NB I-es mérkőzésnek adott otthont az ETO Stadion, ahol a győri csapat a Debrecen gárdáját fogadta. A félidő 0-0-ás döntetlent hozott, a végén a Debrecen örülhetett: három góllal nyerte a mérkőzést.

2024. Augusztus 05. 08:11, hétfő | Helyi

Nagy volt a nyomás, jövőre távozik a nagycenki iskolaigazgató

A nagycenki iskolában több mint 300 szülő petíciót írt alá annak érdekében, hogy ne nevezzék ki újabb öt évre az iskolaigazgatót – mégis kinevezték.

2024. Augusztus 04. 09:11, vasárnap | Helyi

A Nap képe: így váltunk vissza mi

A felvétel csütörtökön délután készült Győrben, szándékosan nem nevezzük meg, melyik áruházban, mert a helyzet sajnos általános.

2024. Augusztus 04. 08:13, vasárnap | Helyi

Különleges programokkal kecsegtet a XXXI. Barokk Esküvő

Idén augusztus 9. és 10. között rendezik meg a Barokk Esküvőt Győr belvárosában.