Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Augusztus 12. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mennyire veszélyes a szúnyogcsípés?

Mennyire veszélyes a szúnyogcsípés?

A legtöbb esetben a szúnyogcsípés csupán viszket és kellemetlen, azonban hogyha valamilyen betegséget hordoznak, az sokkal veszélyesebb is lehet - figyelmeztet a Fox News cikke.

Márpedig a szúnyogok által hordozott betegségek közül néhány halálos is lehet. Ilyenek a malária, a dengue-láz vagy a chikungunya-láz. Leggyakoribb tüneteik a láz, az izomfájdalom, a szédülés és a zavartság.

A tünetek a szúnyogcsípést követő két nappal, de akár két hétre rá is jelentkezhetnek. Amennyiben Önnél csípést követően az említett influenzaszerű tünetek jelentkeznek, azonnal forduljon orvosához.

Az alábbi tippekkel azonban csökkentheti a fertőzés kockázatát:
- amennyire lehet, fedje be bőrét amikor a szabadban tartózkodik
- használjon bőrre való rovarirtó szert
- csukja be lakásában az ablakokat, ajtókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.