Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Április 21. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Mennyit ér a műszaki?

Mennyit ér a műszaki?

Újabb drágulásra számíthatunk autó fronton.

Az üzemanyagárak után, most a járművek forgalomba helyezési és időszakos műszaki vizsgáztatásának díjai csökkentik tovább a családi kasszát, ezek helyenként 30-50%-al is drágábbak lehetnek. Így a műszaki díja 16 ezerről, 22 ezer forintra kúszik, de a gépkocsivezetők pályaalkalmassági vizsgálatakor is magasabb tarifára számíthatunk.

Egy gyors szerviz az egyik győri autószerelő műhelyben. Ide is szinte naponta jönnek a kuncsaftok, hogy a műszaki vizsgához szükséges javításokat elvégezzék autójukon, majd a hivatalos szemle után, megkapják a szükséges okmányt. A vizsga eddig sem volt olcsó, most viszont jelentős drágulásra számíthatnak a sofőrök. A műszaki a személyautók esetében 16 ezer forintról 22 ezer forintra kúszik, a segédmotor vizsgáztatása 3090 forintról 5000 forintra emelkedne. A motorosoknál még magasabb az eltérés, itt 4360 forintról 11 ezer forintra nőne a vizsgadíj, nem beszélve a mezőgazdasági vontatók és pótkocsik okmányáról, itt 7760 forint helyett 21 ezer forintot vesznek ki a delikvens zsebéből.

Az autószerelő azt mondja, szerencsére a a sofőrök többsége megfontolt a vizsga előtt, így már korábban elhozzák javításra a járműveket, ezáltal pedig a költségek is arányosan csökkenek, nem kell egy összegben kifizetni mindent. A műszakival együtt viszont a pályaalkalmassági vizsgálat is drágább lesz, az első fokúnál 8310 forintról 39 ezer forintra, a magasabb kategóriáknál pedig ugyancsak 39 ezer forintig nőhet a gázsi. A magasabb tételek a tervezet szerint a rendelet Magyar Közlönybeli megjelenését követően 30 nap múlva lépnek hatályba.

Címkék: műszaki vizsga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.