Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Szeptember 23. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír/RTL Klub

Mesterséges kómában tartják a szerdai áramütés egyik súlyos sérültjét

Mesterséges kómában tartják a szerdai áramütés egyik súlyos sérültjét

Életveszélyes áramütés ért még szerdán két munkást Győr-Moson-Sopron megyében. Egy magasfeszültségű vezeték alatti útjelző táblát szereltek, amikor a baleset történt.

Életüket valószínűleg a gyors segítség mentette meg, szívük ugyanis leállt, és kollégáiknak a mentők telefonon magyarázták el, hogyan élesszék újra őket. A két férfi állapota jelenleg stabil, a győri és a mosonmagyaróvári kórházban kezelik őket - számolt be az RTL Klub csütörtöki esti híradója.

Lélegeztető gépen, mesterséges kómában tartják a győri intenzív osztályon az egyik sérültet. Azt egyelőre nem tudni, hogy lesz-e maradandó károsodása. Az orvosok szerint azonban az ilyen eseteknél fontos az, hogy - ahogy ennél a balesetnél is történt - valaki minél előbb megkezdje az újraélesztést. Így elkerülhető lehet az agykárosodás.

„A szívmasszázsnak nem feltétlenül kell szakszerűnek lenni ilyen esetben, hiszen abszolút életmentésről van szó. Ha valaki ütemesen, akár 40-es 60-as frekvenciával percenként nyomja a szívet, akkor nagyon nagyot segít" - mondta Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa.
Valószínűleg a gyors segítségnek köszönhető az, hogy a másik, Mosonmagyaróváron kezelt férfi állapota - az orvosok szerint - bizakodásra ad okot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.