Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. Szeptember 23. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír/RTL Klub

Mesterséges kómában tartják a szerdai áramütés egyik súlyos sérültjét

Mesterséges kómában tartják a szerdai áramütés egyik súlyos sérültjét

Életveszélyes áramütés ért még szerdán két munkást Győr-Moson-Sopron megyében. Egy magasfeszültségű vezeték alatti útjelző táblát szereltek, amikor a baleset történt.

Életüket valószínűleg a gyors segítség mentette meg, szívük ugyanis leállt, és kollégáiknak a mentők telefonon magyarázták el, hogyan élesszék újra őket. A két férfi állapota jelenleg stabil, a győri és a mosonmagyaróvári kórházban kezelik őket - számolt be az RTL Klub csütörtöki esti híradója.

Lélegeztető gépen, mesterséges kómában tartják a győri intenzív osztályon az egyik sérültet. Azt egyelőre nem tudni, hogy lesz-e maradandó károsodása. Az orvosok szerint azonban az ilyen eseteknél fontos az, hogy - ahogy ennél a balesetnél is történt - valaki minél előbb megkezdje az újraélesztést. Így elkerülhető lehet az agykárosodás.

„A szívmasszázsnak nem feltétlenül kell szakszerűnek lenni ilyen esetben, hiszen abszolút életmentésről van szó. Ha valaki ütemesen, akár 40-es 60-as frekvenciával percenként nyomja a szívet, akkor nagyon nagyot segít" - mondta Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa.
Valószínűleg a gyors segítségnek köszönhető az, hogy a másik, Mosonmagyaróváron kezelt férfi állapota - az orvosok szerint - bizakodásra ad okot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.