Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2014. Szeptember 11. 09:01, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Metrószimulátor is lesz Bécs új közlekedési múzeumában, a Remízben

Metrószimulátor is lesz Bécs új közlekedési múzeumában, a Remízben

Interaktív, érdekes és látogatóbarát lesz Bécs új közlekedési múzeuma, a Remíz, amely szombaton nyitja meg kapuit. A bécsi tömegközlekedés 150 éves történetét feldolgozó kiállításon jegyellenőrök lehetnek vagy metrót vezethetnek a látogatók.

Játékos, interaktív és multimédiás tartalmak segítségével vezeti végig a látogatókat azosztrák főváros tömegközlekedésének 150 éves történetén Bécs új közlekedési múzeuma, aRemíz (Remise) tárlata, amelyet 2014. szeptember 13-án láthat először a nagyközönség. Amegnyitó alkalmából Bécs több pontjáról oldtimer buszok és villamosok szállítjákmajd a látogatókat a múzeumba, egy ingyen letölthető jeggyel pedig a megnyitó napjáningyenesen lehet felszállni a buszokra, villamosokra és a metróra.

A kiállítás – 14 tematikus szigeten keresztül – időrendben halad végig Bécs tömegközlekedéséna 19. század közepétől egészen napjainkig. De nemcsak régmúlt idők járművei – példáulló vontatta villamos – látható, hanem fényképeken, történelmi dokumentumokon és egyébkiállítási tárgyakon keresztül az is, hogy miként hatott a tömegközlekedés fejlődése Bécsreés lakói mindennapjaira. Így például bemutatják a földalatti vasút terveit a Monarchia idejébőlés kordokumentumokat arról, milyen hatással volt a náci uralom a tömegközlekedésre. De avilágháború, az újjáépítés, a motorizáció és a földalatti diadalmenete is megjelenik.Láthatók például „Az amerikaiak”, azok a New York-i villamosok, amelyek a Marshall-tervkeretében kerültek Bécsbe és az 1950-es évektől közlekedtek az osztrák főváros utcáin. Vagyaz a busz, amely 1976-ban zuhant a Dunába, amikor beszakadt a Reichsbrücke.

Szintén akiállítási tárgyak között van az az emeletes busz is, amely egy darabig a 13A vonalon szállította az utasokat, de amely végül nem terjedt el, mert a bécsiek túl kényelmesek voltak hozzá.

A főleg gyerekeknek, fiataloknak, családoknak és Bécs-turistáknak szánt tárlat célja, hogy megélhetővé tegye a bécsi tömegközlekedés történetét, így bizonyos kiállítási darabokba beis lehet szállni, és egy metrószimulátor segítségével bárki végigszáguldhat Bécs földalatti vasúthálózatán. Aki akar, az pedig jegyellenőrt játszhat.

Az új közlekedési múzeumot egy villamosremízben alakították ki 3,5 millió euróért. A Ludwig-Koeßler-Platznál található, műemlékvédelem alatt álló épületkomplexumba 1986-ba költözött be a Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien villamosmúzeuma, ezt alakították át és bővítettékmost ki.

Részletes program és jegyletöltés: www.remise.wien

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:12, csütörtök | Helyi

Mi lesz a szép zöld füvemmel? A Győr-Szol ezt tanácsolja

Győrben kollégáink folyamatosan ápolják, gondozzák a közterületeket, viszont sajnos látni lehet olyan területeket, ahol a nap kiégette a füvet.

2024. Július 18. 08:13, csütörtök | Helyi

Leállt Veszprémben az érsebészet, Győrbe hozzák a betegeket

Senkinek nem kötötte az orrára a veszprémi kórház, hogy leállt az érsebészet

2024. Július 18. 07:09, csütörtök | Helyi

Munka a kánikulában: 55 fokos a beton a péri reptéren

Egy gép fogadásához nagyjából 10 perc szükséges – ennyit kell kibírni a több mint 50 fokos betonon, ami nem kevés.

2024. Július 17. 09:10, szerda | Helyi

Munka a kánikulában: mikor lehet letenni a bírói talárt?

A sorozatunkat ott folytatjuk, ahol a legtöbben nem szeretnek lenni, főleg nem a büntetőügyszak tárgyalásain: ez a bíróság.