Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Augusztus 05. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi befolyásolja a gyerek pozitív testképét?

Mi befolyásolja a gyerek pozitív testképét?

A legtöbb anya diétázik és negatív testképpel küzd, ami kihat a gyermekére is. Érdemes erre odafigyelni, mert a negatív testképpel rendelkező gyermeknek alacsony lesz az önbecsülése és nagy valószínűséggel étkezési problémákkal fog küzdeni. A Fox News most összegyűjtött néhány tanácsot, amivel pozitív testképet alakíthat ki gyermeke számára.

A pozitív testkép kialakítását már csecsemőkorban érdemes elkezdeni. Ilyenkor ugyanis le vannak nyűgözve saját kezüktől, lábaiktól, attól ahogyan totyognak és elkezdenek járni. Ha már ilyenkor táncol vagy pörög vele, csiklandozza, azzal segít kialakítani a gyermek testének önbecsülését.

Legyen mindig támogató, ne társuljon a pozitív önkép feltétlenül a vékonysághoz és a szépséghez, mert a gyermekre nem lehet ekkora nyomást gyakorolni, s ez a későbbiekben problémákhoz - étkezési zavarokhoz - vezethet.

Ugyanakkor fontos az egészséges táplálkozás megtanítása a gyermeknek, s az, hogyha már tele van a pocakja, akkor hagyja abba az evést.

Az is fontos, hogy ne beszéljen gyermekének saját diétájáról, fogyási kísérleteiről, mert a gyermek a hízástól való félelmet önmagára veszi. Ne kritizálja mások kinézetét gyermeke előtt, mert ezzel azt az üzenetet közvetíti, hogy a megjelenés nagyon fontos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt