Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Február 19. 08:12, hétfő | Helyi

Mi csak három szerencsés fickó vagyunk – győri koncertjükről faggattuk a Tankcsapdát

Mi csak három szerencsés fickó vagyunk – győri koncertjükről faggattuk a Tankcsapdát

A legjobb bőr mégis csak ő volt Győrben – szól az egyik emlékezetes Tankcsapda dal sora. Győri stúdiónkban járt a debreceni rockegyüttes Lacival, Sidivel és Tomival beszélgettünk, milyen érzések fűzik városunkhoz.

Országjáró turnét tart a Tankcsapda, ugyanis március 23-án itt, Győrben kezdik koncertsorozatukat, ennek kapcsán hívtuk meg őket stúdiónkba beszélgetni.

– Sokat elmond, hogy ezt a látványos, nagy volumenű koncertsorozatunkat Győrben nyitjuk meg – kezdte Lukács László, a Tankcsapda frontembere. – Ennyi idő után már elmondhatjuk, hogy mindenhova kötnek minket szép emlékek, kicsit hazamegyünk mindenhová. Azonnal igent mondtunk Győrre.

– Azért nem véletlen az Itt vannak a tankok dalunkból az a sor, hogy „Farmerben volt én meg bőrben, de a legjobb bőr mégis csak ő volt Győrben” – vette át a szót Fejes Tamás. – Mi azért sokat aludtunk Győrben – nevetett a Tankcsapda dobosa.

Lukács László hozzátette, sok barátja él a városunkban, sőt, sokáig udvarolt is győri lánynak. A győri emlékek után a kedvenc Tankcsapda dalról faggattuk őket.

– Mindig más dalunkat várom a koncerten – mondta Sidlovics „Sidi” Gábor, hozzátéve, hogy vagy a hangulata, vagy a mondanivalója ad neki valamiért többet.

Közös zenélésük során számtalan közös élményben volt részük, amik örökre emlékezetesek maradnak. Ilyen volt például egy halottas kocsi, melyet Sidi dedikált, de felelevenítettek nem kézzel fogható, ám annál szívhez szólóbb emlékeket.

– Egy jubileumi koncertsorozatunk részeként eljutottunk Hollywoodba, ahol is egy rajongónk bérelt nekünk egy igazi, nagy limuzint, így a debreceni panelben nevelkedett kölyök úgy érkezhetett meg oda, akár egy igazi sztár – emlékezett Lukács. – Ezen a turnénkon esett meg az, hogy Japánból is érkeztek ide Tankcsapda-rajongók, akik a koncert után megköszönték nekünk a bulit. Mit mondjak… Mi köszönjünk!

– Az is örök emlék marad nekünk, mikor a Legjobb méreg című dalunkat a Metallica játszotta a Papp László Arénában. Hidegrázós! – tette hozzá Sidi. – Három szerencsés fickó vagyunk!

Hamarosan videós anyagunkat is közöljük!

(Képünkön: Sidi, Laci és Tomi, valamint rádiós kolléganőnk, Koródi Petra)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.