Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 09. 09:11, kedd | Helyi

Mi legyen a börtönnel? – Az új polgármester konzultációra hívja a győrieket

Mi legyen a börtönnel? – Az új polgármester konzultációra hívja a győrieket

Döntsenek a győriek, hogy mit kezdjen a város a börtönnel! – írta Pintér Bence Győr, októbertől munkába álló új polgármestere.

Felhívását közöljük:

„Néhány hónap múlva kiürítik a győri börtönt, miután kiderült: olyan állapotban van, hogy nem alkalmas rabok biztonságos fogva tartására. Az évek során odáig fajult a helyzet, hogy ma már tényleg nem látni jobb megoldást, mint a rabok átköltöztetését. A győriek szempontjából viszont nagyon nem mindegy, mi lesz az épület és a terület sorsa, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pedig arról számolt be, hogy a kérdésben még nem született döntés.

Ezért egyrészt Dézsi Csaba András októberig regnáló polgármesterhez fordulok, hogy egyeztessünk az épület sorsáról, hiszen ő már két évvel ezelőtt egyeztetéseket folytatott a belügyminiszterrel a győri börtön kitelepítéséről.

Másrészt pedig konzultációt kezdeményezek a győriekkel, hogy mi magunk dönthessünk arról: átvegye-e a város valamilyen módon a győri börtön épületét, és ha igen, hogyan hasznosítsuk a területet? Tervünk szerint élő fórumot tartunk a városban a kérdésről, illetve online formában szavazhatnak majd a győriek a megvalósítható tervekről.

Polgármesterként ugyanis nem egy személyben, és nem is titkos egyeztetéseken szeretnék dönteni a városunkat ilyen komolyan érintő kérdésekről, hanem a győriekkel közösen. Ahogy kész vagyok a párbeszédre mind az elődömmel, mind a közgyűléssel Győr fejlődése érdekében.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik

2024. Július 15. 07:13, hétfő | Helyi

Máris bejelzett a szénmoxid-érzékelő

A minap írtunk arról, hogy a nyáron is veszélyes lehet a szénmoxid-szivárgás, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Baross Gábor úti lakásba hívták is a tűzoltókat.

2024. Július 14. 09:10, vasárnap | Helyi

Jó tanács a leendő egyetemistának: ha megvan az albérlet, azonnal csapjon le rá!

A tévhit ellenére nem az egyetemi ponthatárhúzás után nő meg hirtelen a kereslet az albérletpiacon. Győri ingatlanközvetítőt kérdeztünk: Elkéstünk már az albérletkereséssel?