Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Július 09. 09:11, kedd | Helyi

Mi legyen a börtönnel? – Az új polgármester konzultációra hívja a győrieket

Mi legyen a börtönnel? – Az új polgármester konzultációra hívja a győrieket

Döntsenek a győriek, hogy mit kezdjen a város a börtönnel! – írta Pintér Bence Győr, októbertől munkába álló új polgármestere.

Felhívását közöljük:

„Néhány hónap múlva kiürítik a győri börtönt, miután kiderült: olyan állapotban van, hogy nem alkalmas rabok biztonságos fogva tartására. Az évek során odáig fajult a helyzet, hogy ma már tényleg nem látni jobb megoldást, mint a rabok átköltöztetését. A győriek szempontjából viszont nagyon nem mindegy, mi lesz az épület és a terület sorsa, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pedig arról számolt be, hogy a kérdésben még nem született döntés.

Ezért egyrészt Dézsi Csaba András októberig regnáló polgármesterhez fordulok, hogy egyeztessünk az épület sorsáról, hiszen ő már két évvel ezelőtt egyeztetéseket folytatott a belügyminiszterrel a győri börtön kitelepítéséről.

Másrészt pedig konzultációt kezdeményezek a győriekkel, hogy mi magunk dönthessünk arról: átvegye-e a város valamilyen módon a győri börtön épületét, és ha igen, hogyan hasznosítsuk a területet? Tervünk szerint élő fórumot tartunk a városban a kérdésről, illetve online formában szavazhatnak majd a győriek a megvalósítható tervekről.

Polgármesterként ugyanis nem egy személyben, és nem is titkos egyeztetéseken szeretnék dönteni a városunkat ilyen komolyan érintő kérdésekről, hanem a győriekkel közösen. Ahogy kész vagyok a párbeszédre mind az elődömmel, mind a közgyűléssel Győr fejlődése érdekében.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:12, csütörtök | Helyi

Mi lesz a szép zöld füvemmel? A Győr-Szol ezt tanácsolja

Győrben kollégáink folyamatosan ápolják, gondozzák a közterületeket, viszont sajnos látni lehet olyan területeket, ahol a nap kiégette a füvet.

2024. Július 18. 08:13, csütörtök | Helyi

Leállt Veszprémben az érsebészet, Győrbe hozzák a betegeket

Senkinek nem kötötte az orrára a veszprémi kórház, hogy leállt az érsebészet

2024. Július 18. 07:09, csütörtök | Helyi

Munka a kánikulában: 55 fokos a beton a péri reptéren

Egy gép fogadásához nagyjából 10 perc szükséges – ennyit kell kibírni a több mint 50 fokos betonon, ami nem kevés.

2024. Július 17. 09:10, szerda | Helyi

Munka a kánikulában: mikor lehet letenni a bírói talárt?

A sorozatunkat ott folytatjuk, ahol a legtöbben nem szeretnek lenni, főleg nem a büntetőügyszak tárgyalásain: ez a bíróság.