Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Július 05. 06:08, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mi lesz a bölcsődei korai fejlesztéssel?

Mi lesz a bölcsődei korai fejlesztéssel?

Nincs külön nevesítve sem a köznevelési törvényben, sem a költségvetésben, hogy a bölcsődék végezhetnek korai fejlesztést. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szerint nagy a baj - adta hírül az Inforádió.

Nem tudjuk, hogy január 1-től mi lesz a sérült gyerekekkel - a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Szűcs Viktória azért mondta ezt az InfoRádiónak, mert a köznevelési törvényben már nem szerepel, hogy a bölcsődék végezhetnek korai fejlesztést.

Márpedig ha ez nem szerepel benne, akkor értelemszerűen nincs hozzá 'financiális láb' sem, ezért a költségvetési törvény sem nevesíti, ez pedig hatalmas probléma, ami több ezer gyereket érinthet - tette hozzá.

Korábban ezt a közoktatási törvény rendezte, így a mindenkori költségvetési törvényben kiegészítő normatív támogatást tudtak az intézmények igénybe venni a korai fejlesztést igénylő gyerekek után.

Szűcs Viktória azonban kiemelte: a köznevelési törvény vitájába ezúttal nem vonták be őket, így utólag szembesültek a problémával.

A szakszervezet szerint, ha eltűnik a sajátos nevelési igényű gyermekek korai fejlesztésére igényelhető normatív támogatás, az önkormányzatok nem tudják kigazdálkodni a szükséges pénzt. Egyeztetni szeretnének az oktatási államtitkársággal.

Az InfoRádió megkereste a tárcát a szakszervezet véleménye miatt, de eddig nem kaptak választ.

Címkék: bölcsőde, törvény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.