Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. Szeptember 12. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: orientpress

Mi mindenre jó az alma?

Mi mindenre jó az alma?

Az almának számtalan jótékony egészségügyi hatása van. Legközelebb, amikor almát fogyaszt, egye meg a gyümölcsöt a héjával együtt, abban ugyanis számtalan, a szervezet számára fontos vitamin, tápanyag van - írja a Fox News. Többek közt védi a szív egészségét, csökkenti a koleszterinszintet, elősegíti az emésztést, de a mosolynak is jót tesz.

Az alma héja tele van A vitaminnal, amely elősegíti az egészséges látást, valamint a sejtek növekedését. Emellett nagy mennyiségben található benne C vitamin, amely erősíti az immunrendszert és növeli a kollagéntermelést, ami az egészséges és szép bőr titka. Az alma héja szintén tartalmaz K vitamint, amelynek fontos szerepe van a véralvadás elősegítésében, valamint folsavat, amely hozzájárul a szervezet új sejtjeinek termelődéséhez.

Az alma héja mindemellett fontos ásványi anyag forrás, olyan tápanyagok találhatóak benne, mint a kálcium, a kálium és a foszfor, amelyek elősegítik a fogak és a csontok egészségét, valamint a szív, a sejtek megfelelő működését és az emésztést.

Az alma rosttartalmának kétharmada a héjában található meg. A rostnak számos jótékony egészségügyi hatása van a koleszterinszint csökkentésétől, a jóllakottságérzeten keresztül a súlykontrollon át az emésztése elősegítéséig. A gyümölcsben található antioxidánsok megakadályozzák a szabad gyökök képződését, amelyek a sejteket károsítva számtalan betegség kiváltó okai. Ráadásul az alma rágása megakadályozva a fogszuvasodást, jót tesz a mosolyának is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.