Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Szeptember 13. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Mi rajzolunk, ők megvarrják

Mi rajzolunk, ők megvarrják

A győri Kiss Judit az egyik alkotója annak a csapatnak, akik bámulatos dolgokat varázsolnak tűvel, cérnával, textillel. Megelevenednek a gyerekrajzok.

Bár gyerekkora óta érdekli a kézműveskedés, igazából akkor vetette bele magát mélyen az alkotásba, amikor saját gyermekei megszülettek. Kiss Judit az a fajta kreatív ember, aki szeret minden technikába belekóstolni egy kicsit, majd a megszerzett tapasztalatokat egymásba ülteti, újragondolja.

Szobadekorálással kezdődött az igazi munka. Mint sok szépérzékű szülő, ő sem találta meg a boltban, amit szeretett volna. Egyediséget, harmóniát, passzoló színeket és formákat, ezért saját maga dekorálta ki első gyermeke szobáját, a falfestéstől kezdve a függöny és az ágytakaró megvarrásáig. A "diplomamunka" után persze sorra érkeztek a megrendelések is.

Persze nem ment minden egyedül és elsőre. Milyen jól jön ilyenkor egy barátnő, aki remekül varr! A falra álmodott minták rákerültek az ágyneműre és máris ott találták magukat, hogy saját gyerekszoba-designer cégük van.

Már csak pár munka és néhány új ismerős és megalakult a "Te rajzolsz, én varrok" nevű csoport, a maga 34 tagjával, akik az ország minden részéről fogadják a gyerekrajzokat, hogy aztán textilbe varrva életre keltsék őket.

Valami hihetetlen csoda, amit tesznek ezek az alkotók, talán nem is tudják, hány embernek húznak mosolyt az arcára, öntenek melegséget a szívekbe. Érdemes végiglapozni a "készlényekről" feltöltött galériájukatés megtapasztalni az onnan áradó szeretetet.

Ha szeretnél magadnak "készlényt" jó hírünk van, a TRÉV-nek ismét van aktuális pályázata, ahova várják a gyerekrajzokat:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.