Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2010. Január 13. 07:56, szerda | Belföld
Forrás: Stop.hu

Mi kell egy igazán jó nevetéshez?

Mi kell egy igazán jó nevetéshez?

Több millió év kellett ahhoz, hogy a majmok és az emberek képesek legyenek az önfeledt nevetésre, de persze a majmok és az emberek nevetése között alapvető különbségek vannak. Dr. Marina Davila Ross, a Portsmouth-i Egyetem munkatársa a nev

A szakember kimutatta, hogy az ázsiai majmok (pl. orangutánok) a nevetés öröméért nevetnek, ám az afrikai majmok (pl. gorillák, csimpánzok, bonobók) azért is teszik ezt, hogy befolyásolják egymást, az embereknél pedig megvan a másik kinevetésének a képessége is.
Az embereknél a nevetés sajátos és egyedülálló funkciói az utóbbi öt millió év során alakultak ki.

A nevetésnek 10-16 millió évvel ezelőtt kevés funkciója volt a kutatónő szerint, majd a különböző fajoknál a különféle funkciók kialakulásával a nevetés hangjai is különbözőek lettek. Így például az ázsiai majmok többet vinnyognak, mint nevetnek - egy kis orangután is gyakrabban vinnyog, ha, mondjuk, csikizik -, míg az afrikai majmok és az emberek jóval többet nevetnek.

Forrás: STOP/Daily Mail


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 14:23, hétfő | Belföld

Orbán Viktor a Roszatom vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 05. 14:22, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

A héten 13 vármegye 441 településén, több mint 90 ezer hektáron irtja a szúnyogokat a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.