Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Június 10. 14:41, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Mi lesz a hermafrodita sportoló sorsa?

Mi lesz a hermafrodita sportoló sorsa?

Dél-afrikai sajtóértesülések szerint a tesztek tisztázták Caster Semenyat, így a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) engedélyezte, hogy nőként versenyezhessen tovább. A dél-afrikai futó tavaly a berlini világbajnokságon nyert a nők

Az akkor 18 éves Semenyán elvégezték a nemi hovatartozását tisztázó tesztet, de ennek eredményét titokban tartotta az IAAF, amely engedélyezte, hogy a sportoló megtartsa világbajnoki aranyérmét. Egy ausztrál lap azonban szeptemberben kiszivárogtatta, hogy a teszt eredménye szerint Semenya hermafrodita, vagyis kívülről nő, de belül férfi.


A dél-afrikai futó azóta nem indult versenyen. Edzője egyelőre nem kívánta kommentálni az újabb sajtóértesüléseket, miszerint Semenya engedélyt kapott volna az IAAF-tól, hogy nőként versenyezzen tovább. Az ügyben csütörtök délután sajtótájékoztatót tart a dél-afrikai sportminiszter, amelyen a futó is részt vesz.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g