Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 07. 07:34, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Miben különböznek a nők a férfiaktól?

Miben különböznek a nők a férfiaktól?

A férfiak és a nők azért is különböznek egymástól, mert hormonháztartásukon kívül agyuk szerkezete is több szempontból más felépítésű. Az agy az életműködések és érzelmek fő szabályozószerve másképp szerveződött a férfiak

A különbségek

Agyunk felépítésbeli különbsége a két nem között viselkedésbeli eltérésekhez is vezet. Kutatások eredményeként megdőlt az a nézet, miszerint a nemek különbözősége javarészt szociológiai okokra (pl. neveltetés) vezethető vissza. Valószínűleg a szociológiai különbségek már a biológiai eltérésekre épültek rá, tehát a két nem között kialakult munkamegosztás az adottságok, készségek, képességek szerint alakult ki.

Havelock Elis már 1894-ben kimutatta, hogy a nők az emlékezőtehetség, a színlelés, az együttérzés területén felülmúlják a férfiakat.

Míg a férfiak erősebbek a számtan, a térérzékelés és a tájékozódás terén, addig a nőknek az idegennyelv-tanulás és a helyesírás megy könnyebben.

A két nembelieket tehát agyuk által meghatározott biológiai tulajdonságaik terelgetik más-más munkaterületek felé, melyek egyaránt fontosak.

(www.patikamagazin.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő