Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Március 07. 07:34, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Miben különböznek a nők a férfiaktól?

Miben különböznek a nők a férfiaktól?

A férfiak és a nők azért is különböznek egymástól, mert hormonháztartásukon kívül agyuk szerkezete is több szempontból más felépítésű. Az agy az életműködések és érzelmek fő szabályozószerve másképp szerveződött a férfiak

A különbségek

Agyunk felépítésbeli különbsége a két nem között viselkedésbeli eltérésekhez is vezet. Kutatások eredményeként megdőlt az a nézet, miszerint a nemek különbözősége javarészt szociológiai okokra (pl. neveltetés) vezethető vissza. Valószínűleg a szociológiai különbségek már a biológiai eltérésekre épültek rá, tehát a két nem között kialakult munkamegosztás az adottságok, készségek, képességek szerint alakult ki.

Havelock Elis már 1894-ben kimutatta, hogy a nők az emlékezőtehetség, a színlelés, az együttérzés területén felülmúlják a férfiakat.

Míg a férfiak erősebbek a számtan, a térérzékelés és a tájékozódás terén, addig a nőknek az idegennyelv-tanulás és a helyesírás megy könnyebben.

A két nembelieket tehát agyuk által meghatározott biológiai tulajdonságaik terelgetik más-más munkaterületek felé, melyek egyaránt fontosak.

(www.patikamagazin.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 12:53, péntek | Belföld

Visszaesésben a nyomtatott sajtó, kivéve a Szuperinfó!

15 százalékkal estek a print napilapok, a netről is tűnnek el az olvasók, a Kiskegyed.hu és a Szuperinfó viszont tarol - írja a Kreatív.hu.

2024. Szeptember 27. 07:43, péntek | Belföld

MNB: szeptemberben tovább lassul az infláció

2024. Szeptember 27. 07:42, péntek | Belföld

Czomba Sándor: a minimálbérnek 2027 január 1-re el kell érnie a rendszeres bruttó átlagkereset 50 százalékát

A minimálbérnek 2027. január 1-re el kell érnie a rendszeres bruttó átlagkereset 50 százalékát