Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 23. 10:08, szerda | PR
Forrás: (x)

Miért alkalmazz munkaközvetítőt külföldi munkavállalóként és munkáltatóként?

Miért alkalmazz munkaközvetítőt külföldi munkavállalóként és munkáltatóként?

Legyünk munkavállalók vagy munkáltatók, a külföldi munkaközvetítő cégek mindenkinek rendkívül nagy segítséget képesek nyújtani a globális platformon céljuk eléréséhez.

Cikkünkben összeszedtünk 3 indokot mindkét oldalról, hogy milyen előnyökkel szolgálhat a szolgáltatásaik igénybevétele.

Előnyök a külföldi munkavállalók számára

Hozzáférés a nemzetközi munkaerőpiachoz:

A külföldi munkavállalók számára a munkaközvetítők olyan lehetőségeket nyitnak meg, amelyekre különben nehezebben találhatnának rá. Ezek a cégek kiterjedt kapcsolatokkal rendelkeznek és számos nemzetközi vállalkozással állnak partnerségben. Így könnyebben meg lehet találni azokat a pozíciókat, amelyek leginkább illeszkednek a munkavállaló képességeihez és tapasztalataihoz.

Közvetített támogatás

A külföldi munkavállalás jelentős kihívásokkal járhat, köztük a nyelvi nehézségekkel, a kulturális különbségekkel, a szükséges dokumentumok és engedélyek beszerzésével és még sorolhatnánk. A munkaközvetítő cégek segítenek a munkavállalóknak az alkalmazkodásban, valamint támogatást nyújtanak a lakhatás megszerzésétől kezdve az adminisztratív folyamatok lebonyolításáig, így biztosítva a sima átállást az új kihívások igényeihez.

Professzionális tanácsadás

A munkaközvetítő cégek nagyfokú tapasztalattal rendelkeznek a munkaerőpiac és a különféle iparágak terén, legyen az akár építőipar, autószerelés vagy akár gyártás. Így valóban hasznos tájékoztatást nyújthatnak a külföldi munkavállalóknak az optimális álláskeresési stratégiákról és lehetőségekről. Személyre szabott tanácsokkal szolgálnak és válaszolnak a felmerülő kérdésekre, így növelve mindenki számára a siker esélyét.

Előnyök a munkáltatók számára

Minőségi és gyors munkaerő

A munkaközvetítő cégek a munkáltatók számára gyakorlatilag előszűrőként funkcionálnak azon tekintetben, hogy felkutatják a vállalkozáshoz a szükséges munkaerőt. Ez lehetővé teszi, hogy tényleg olyan munkavállalókat találjunk, akik a legjobban illeszkednek az betöltendő pozíció(k)ra.

Alacsonyabb toborzási idő és költségek

Nemcsak rengeteg időt, hanem rengeteg pénzt is megtakaríthatnak a munkaközvetítők a munkáltatók számára: a cég ugyanis vállalja az álláshirdetések kezelését, az önéletrajzok előszűrését és az interjúk megszervezését. Ez jelentősen csökkenti a munkáltatók adminisztratív terheit is, ráadásul erőforrásaikat és értékes idejüket a vállalat egyéb szegmensére fordíthatják toborzás helyett.

Nemzetközi terjeszkedés lehetősége

Végül de nem utolsó sorban, a munkaközvetítő cégek segíthetnek a munkáltatóknak külföldi piacokra terjeszkedni. Ez a lépés drasztikusan növeli az esélyét ahhoz, hogy nemzetközi ismertségre tegyen szert a vállalkozás, hanem nagymértékben megnövelje az eladásaikat vagy új ügyfelek szerzését.

A Covebo munkaközvetítő cég Hollandiába kínál hosszútávú munkalehetőségeket magyar munkavállalók részére remek munkakörülményekkel, versenyképes fizetéssel és megfelelő lakhatással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.