Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. Augusztus 23. 10:08, szerda | PR
Forrás: (x)

Miért alkalmazz munkaközvetítőt külföldi munkavállalóként és munkáltatóként?

Miért alkalmazz munkaközvetítőt külföldi munkavállalóként és munkáltatóként?

Legyünk munkavállalók vagy munkáltatók, a külföldi munkaközvetítő cégek mindenkinek rendkívül nagy segítséget képesek nyújtani a globális platformon céljuk eléréséhez.

Cikkünkben összeszedtünk 3 indokot mindkét oldalról, hogy milyen előnyökkel szolgálhat a szolgáltatásaik igénybevétele.

Előnyök a külföldi munkavállalók számára

Hozzáférés a nemzetközi munkaerőpiachoz:

A külföldi munkavállalók számára a munkaközvetítők olyan lehetőségeket nyitnak meg, amelyekre különben nehezebben találhatnának rá. Ezek a cégek kiterjedt kapcsolatokkal rendelkeznek és számos nemzetközi vállalkozással állnak partnerségben. Így könnyebben meg lehet találni azokat a pozíciókat, amelyek leginkább illeszkednek a munkavállaló képességeihez és tapasztalataihoz.

Közvetített támogatás

A külföldi munkavállalás jelentős kihívásokkal járhat, köztük a nyelvi nehézségekkel, a kulturális különbségekkel, a szükséges dokumentumok és engedélyek beszerzésével és még sorolhatnánk. A munkaközvetítő cégek segítenek a munkavállalóknak az alkalmazkodásban, valamint támogatást nyújtanak a lakhatás megszerzésétől kezdve az adminisztratív folyamatok lebonyolításáig, így biztosítva a sima átállást az új kihívások igényeihez.

Professzionális tanácsadás

A munkaközvetítő cégek nagyfokú tapasztalattal rendelkeznek a munkaerőpiac és a különféle iparágak terén, legyen az akár építőipar, autószerelés vagy akár gyártás. Így valóban hasznos tájékoztatást nyújthatnak a külföldi munkavállalóknak az optimális álláskeresési stratégiákról és lehetőségekről. Személyre szabott tanácsokkal szolgálnak és válaszolnak a felmerülő kérdésekre, így növelve mindenki számára a siker esélyét.

Előnyök a munkáltatók számára

Minőségi és gyors munkaerő

A munkaközvetítő cégek a munkáltatók számára gyakorlatilag előszűrőként funkcionálnak azon tekintetben, hogy felkutatják a vállalkozáshoz a szükséges munkaerőt. Ez lehetővé teszi, hogy tényleg olyan munkavállalókat találjunk, akik a legjobban illeszkednek az betöltendő pozíció(k)ra.

Alacsonyabb toborzási idő és költségek

Nemcsak rengeteg időt, hanem rengeteg pénzt is megtakaríthatnak a munkaközvetítők a munkáltatók számára: a cég ugyanis vállalja az álláshirdetések kezelését, az önéletrajzok előszűrését és az interjúk megszervezését. Ez jelentősen csökkenti a munkáltatók adminisztratív terheit is, ráadásul erőforrásaikat és értékes idejüket a vállalat egyéb szegmensére fordíthatják toborzás helyett.

Nemzetközi terjeszkedés lehetősége

Végül de nem utolsó sorban, a munkaközvetítő cégek segíthetnek a munkáltatóknak külföldi piacokra terjeszkedni. Ez a lépés drasztikusan növeli az esélyét ahhoz, hogy nemzetközi ismertségre tegyen szert a vállalkozás, hanem nagymértékben megnövelje az eladásaikat vagy új ügyfelek szerzését.

A Covebo munkaközvetítő cég Hollandiába kínál hosszútávú munkalehetőségeket magyar munkavállalók részére remek munkakörülményekkel, versenyképes fizetéssel és megfelelő lakhatással.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 10:32, szombat | PR

A fénykép előhívás korszerű, kreatív lehetőségei

A fotózás igen gazdag történelemre tekint vissza, a képek előhívásának lehetőségei azonban legalább annyit fejlődtek, mint rögzítési módjaik.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését