Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Március 13. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Miért nem jó a korai hajbeültetés?

Miért nem jó a korai hajbeültetés?

A kopaszodó férfiaknak a hajbeültetés túlságosan ígéretes megoldásnak tűnik ahhoz, hogy lemondjanak róla. Egy orvos tanulmányában azonban óva inti a húszas éveiben járó fiatal férfiakat a beültetéstől, mondván, hogy azt később megbánhatják.

'A hozzám jött páciensek 20-30 százaléka egy korábbi hajbeültetés miatti korrekcióra érkeztek, tehát már a második vagy harmadik procedúrán esnek át' - mondja Dr. Abraham Armani, texasi specialista. Véleménye szerint probléma akkor merül fel, amikor a hajbeültetésre még azelőtt kerül sor, hogy az illető teljesen megkopaszodott volna.

A hajbeültetés során a sebész egy csíkot távolít a fej leghátsó részéről, és az innen kimetszett hajbőrcsíkból nyernek ki hajtüsző graftokat, amiket átültetnek arra a részre, ahol az illető kopaszodik. 'Ezt tulajdonképpen a fejbőr bármelyik részére beültethető. Azonban, ha valaki még nem kopaszodott meg teljesen a transzplantáció idején, akkor problémák merülhetnek fel' - mondja.

Amennyiben először csak egy kis részt ültetnek be, majd a többi helyen kezd el kopaszodni az illető, az esztétikailag nem túl szép látványt nyújt. Így folyamatosan javító és kiegészítő hajbeültetésre van szükség.

A hajhullást egyébként sok minden más, például gyógyszerek, hormonváltozások is okozhatják - mondja a szakember. Ezért annak jelentkezésekor érdemes egy specialistát felkeresni, mérlegelni a lehetőségeket, annak minden előnyével vagy hátrányával - írja a Fox News.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.