Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.

Az UNI-Győri Úszó Sportegyesület versenyzői kitettek magukért, a bivalyerős mezőnyben egyéni csúcsaik mellett 8 arany, 4 ezüst és 3 bronzérmet szereztek. A nagyszerű teljesítménnyel a győri fiatalok valamennyi csapatnál jobban teljesítettek, így a az éremtábla élén végeztek, olyan óriásokat megelőzve, mint a BVSC, a Kőbánya SC, a Vasas vagy éppen a Ferencváros.

Petrov Árpád vezetőedző értékelt:

"Nagyon büszke vagyok a csapatra, nemcsak a medencében, hanem az azon kívül mutatott értékek miatt. Az itt töltött napok alatt minden pillanatban éreztem a koncentrációt, az akaratot és mindenekelőtt a sportemberi jelenlétet. Büszke vagyok arra, hogy rendkívül fiatal csapatunk ilyen szépen helytállt. Az idei évben csak felnőtt szinten 4 világversenyen vesznek részt úszóink (VB, EB, Olimpia,R övidpályás VB), így érthető, hogy nem az OB volt a szezon fő fókusza, ennek ellenére óriási siker hogy a világszínvonalú magyar úszósport hazai éremtábláján az UNI-Győri Úszó SE áll az élen."

A nemzetközi mezőnyben a győri Sebestyén Dalma, a Széchenyi Egyetem hallgatója nyerte a legtöbb érmet, 4 arany, 2 ezüst és 2 bronzéremmel térhetett haza az OB-ról.

"Idén szerencsére nagyon sok dolgom lesz, az OB tulajdonképpen csak egy kirándulás volt. A szövetség által biztosított 2 edzőtábort mi az EB és az Olimpia elé osztottuk be, az hogy ezek segítsége nélkül így szerepeltünk több mint bíztató. Nagyon köszönöm a csapatnak, és szeretteimnek, az ő kitartásuk nélkül biztosan nem szerepelhettem volna így, büszke vagyok hogy az UNI-Győri Úszó SE tagjaként élhettem meg ezt a pillanatot."

Az idei magyar bajnokság legnagyobb szencáziója Milák Kristóf világszintű visszatérése volt, érdekesség, hogy az olimpiai bajnok ahol elindult szinte mindenhol nyert, egy számban, az 50 m pillangóúszásban viszont másodikként ért célba a szám specialistája, a győri Szabó Szebasztián mögött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 08:12, szerda | Helyi

Per Johansson marad a győri kézilabdacsapat vezetőedzője

Per Johansson marad a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott Győri Audi ETO kézilabdacsapatának vezetőedzője a következő idényben is.

2024. Május 29. 07:12, szerda | Helyi

Átadták az Egyetem MedTech Egészségtechnológiai Campusának első épületét

A győri Széchenyi István Egyetem a Zrínyi utcában, az egykori kórházi épületegyüttesben valósítja meg a MedTech Egészségtechnológiai Campusát, melynek első elkészült épületét szombaton hivatalosan átadták.

2024. Május 28. 09:14, kedd | Helyi

Visszajutott az élvonalba az ETO!

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a vendéglátó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Ajkát a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel feljutott az élvonalba.

2024. Május 28. 08:12, kedd | Helyi

Több vonalon is változik a közlekedési rend vármegyénkben

Május 27-től október 6-ig pályafelújítás miatt változik a közlekedési rend a Győr-Veszprém vonalon, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.