Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2011. Június 10. 14:29, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Milliós lett a tízezres tartozás

Milliós lett a tízezres tartozás

Négy uzsorást, köztük egy nőt fogtak el a borsodi rendőrök Putnokon. Az egyik elfogott gyanúsított légfegyverrel lábon lőtte egyik adósát.

Az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói és a megyei bevetési szolgálat munkatársai szerdán ütöttek rajta négy uzsoráson Putnokon. A gyanú szerint az elfogott uzsorások 2009-től több emberrel is aránytalan mértékű szóbeli kölcsönszerződést kötöttek, amelyek során a pénz többszörösét kellett az adósoknak visszafizetniük. Azokat, akik nem tudtak törleszteni, megfenyegették családtagjaik meggyilkolásával.

A nyomozás adatai szerint az egyik gyanúsított légfegyverrel lábon lőtte egyik adósát. Más esetben pedig a családi pótlék teljes összegét vették el áldozatuktól. A négyes tagjai kávét és dohányt is adtak kölcsön, az érintetteknek pedig a bolti ár dupláját kellett visszaadniuk. Az esetekre jellemző, hogy egy 10 ezer forintos kölcsön pár hónap alatt egy millió forintos követeléssé duzzadt.

Tízszer volt büntetve

Az elfogott gyanúsítottak egyike már tíz alkalommal volt büntetve. Az elfogáskor megtartott házkutatások során olyan füzeteket, feljegyzéseket foglaltak le a rendőrök, amelyekben a tartozók nevei szerepeltek. A négy gyanúsítottal szemben jogosulatlan pénzügyi tevékenység, uzsora bűncselekmény és zsarolás miatt indult eljárás. Az uzsorásokat a rendőrség őrizetbe vette, s kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. (lm)

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 07:57, hétfő | Kék hírek

Sophos: tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

Az adathalászat volt a magyar vállalatok elleni zsarolóvírus-támadások leggyakoribb forrása 2023-ban; tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.