Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. December 15. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Milyen az ideális főnök?

Milyen az ideális főnök?

Egy friss kutatás szerint a fenti kérdésre az oroszok szerint a válasz: egy középkorú, házas férfi, aki kreatív munkamorállal és kellő mértékű empátiával rendelkezik, ja, és természetesen maga is orosz.

Az ideális vezető tulajdonságait kereste a VTsIOM orosz közvélemény-kutató napokban közölt friss felmérése során. Az országszerte 1600 válaszadó részvételével készült megkérdezés szerint az oroszok előnyben részesítenek néhány tradicionális értéket és ragaszkodik a nemzeti érzülethez, ha arról van szó, milyen személyt kívánnak főnökükként látni.

A kutatás eredményei szerint a túlnyomó többség, összesen 76 százalék azt szereti, ha főnöke is orosz, míg 58 százalék gondolja úgy, az az ideális, ha a főnök és beosztott azonos etnikumból származik. A válaszadóknak csak 4 százaléka kívánna külföldi, és csak 3 százaléka eltérő etnicitásu vezetőt. A megkérdezettek 15 százalékát nem érdekli főnöke nemzetisége, és 34 százalék nem törődik etnikai hovatartozásával.

Mindemellett az oroszok jobb szeretnék, ha főnökük férfi lenne: a válaszadók 50 százaléka a férfi vezetőt, 10 százaléka pedig női vezetőt választana. 30 százalék azok aránya, akiket nem érdekel, hogy felettesük férfi vagy nő.

A kor szintén fontos faktor a megkérdezettek számára: 40 százalék egyöntetűen azt kívánja, hogy főnöke legyen idősebb nála. Minden második válaszadó házas embert látna szívesen feletteseként, ugyanakkor 56 százalékuk nem foglalkozna azzal, vallásos-e az illető. Fontos viszont, milyen a munkastílusa és a beosztottjaival való viszonya. A válaszadók fele olyan főnöket preferálna, aki kreatív a munkájában, nyitott az új dolgok felé és szívesen vezet be újdonságokat. Tízből hatan azt kívánják, főnökük legyen empatikus és érdekelje, beosztottjainak problémái, érdeklődése és családi helyzete.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő