Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2022. Augusztus 03. 10:25, szerda | PR
Forrás: (x)

Minden a különleges aromás teákról

Minden a különleges aromás teákról

Az aroma kifejezéstől sokan tartózkodnak, pedig a természetes ízvilággal azonosítható. Jelentései fűszer, illat, és parfüm. Az aroma megtalálható élelmiszerekben, kozmetikai termékekben, és gyógyszerekben is.

Az aromás teák fogyasztásával nem csak a folyadékbevitelt pótoljuk, hanem egészséges a szervezet számára. Mit tudunk még az aromáról?

Mit nevezünk aromának?

Az aroma egy gyűjtőnév, összefoglalja az aroma anyagokat, aroma készítményeket, hőkezelt aromákat, és egyéb kevert aroma fajtákat. Egy olyan kémiai vegyületről van szó, ami ízesítőként funkcionál.

Aroma fajták

Korábban három nagy csoport volt ismert: a természetes aroma, természetazonos, és a mesterséges aroma. Ma már ebből a természetazonos és mesterséges aroma megszűnt, de most nézzük meg, hogy mit jelentenek az alap kategóriák.

Természetes aroma

Természetes aromáknak nevezzük a növényi, vagy állati nyersanyagból kinyert emberi fogyasztásra alkalmas anyagokat. Tehát a különleges természetes aromákat tartalmazó teáktól nem kell félni, csak a tea ízét befolyásolják!

Természetazonos aroma

Nagyon hasonlít a természetes aromákhoz, ugyanis ugyanolyan molekula szerkezettel rendelkeznek, viszont mesterségesen állítják elő. Ettől függetlenül nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, sőt ízben sem lehet megkülönböztetni a természetes aromáktól.

Mesterséges aroma

A vegyi színezéssel megalkotott mesterséges aromák szintetikus anyagok, vagyis nem származnak egyéb élelmiszerekből. Különböznek a természetes növényi vagy állati eredetű anyagoktól. Ma már csak akkor nevezhetünk egy aromát természetesnek, ha összetevőit tekintve aroma készítményekből, vagy természetes aroma anyagokból tevődnek össze.

Aromás teafélék pozitív hatása a szervezetre

A gyümölcsteák nem tartalmaznak felesleges kalóriát, a legtöbbjük tartalmaz vitaminokat, valamint ásványi anyagokat. Az édeskés ízt fokozzák a teában található gyümölcsdarabkák, fűszerek, ezért nem kell külön édesítőszert használnunk. A bolti fajtákkal ellentétben sokkal egészségesebb, és a gyerekeknek is kiváló folyadékpótlásra. Ezzel ellentétben a magas cukortartalmú italok nem hidratálnak megfelelően.

Minden évszakban fogyasztható teák

A teafogyasztás változatos formái ismertek, ihatjuk forrón és jegesen is, felszolgálhatjuk a vendégeknek hűsítőként, vagy választhatjuk a munkahelyünkön kávé helyett. Ajándéknak is kiváló, meglephetjük szeretteinket egy díszdobozos tea csomaggal. Ha igazán jó minőségű teára vágysz válaszd a Dammann tea válogatást az EspressoShop kínálatából, és próbáld ki a mesés ízeket!

Címkék: aroma, tea

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 11. 18:54, csütörtök | PR

Érdekességek a lóverseny fogadás világából

Amióta civilizáció létezik, az emberek szeretnek fogadni, tippelni, jósolni és persze nyerni.

2022. Augusztus 10. 18:12, szerda | PR

A harmonikus lakberendezés nem az alapterület nagyságától függ!

Sokan azt gondolják, hogy a nappali vagy történetesen a hálószoba, abban az esetben lakható be a legteljesebb mértékben, ha elegendő hely áll a rendelkezésre.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -