Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Június 27. 11:16, szerda | Helyi
Forrás: Csikár Andrea

Minden eddiginél sikeresebb volt a Szent László Napok - GALÉRIA

Minden eddiginél sikeresebb volt a Szent László Napok - GALÉRIA

Népi körhinta, kirakodó vásár, lovas bemutató, koncert és nagy eszem-iszom volt a Szent László Napokon. Kellemes nyári kikapcsolódást biztosított a rendezvénykicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Népi körhinta, kirakodó vásár, lovas bemutató, koncert és nagy eszem-iszom volt a Szent László Napokon. Kellemes nyári kikapcsolódást biztosított a rendezvénykicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A hétvégén kezdődő program sikeréhez hozzájárult a rettenetesen jó, napsütéses időjárás, ráadásul az Aranypart tágas tere még több látogatót tudott befogadni az előző évek helyszínével szemben, s még a strandon kikapcsolódókat is kíváncsivá tette a program.

A családi időtöltésre alkalmas programoknak talán az apróságok örültek a legjobban. A felállított népi körhinta és a „történelmi várjátékok” nagyon népszerűek voltak a kicsik körében, ezenkívül ügyességüket is kipróbálhatták, a kézműves sátorban pedig maguk fabrikálhattak páncélt és fegyvert, a nagyobbak ostort csattogtathattak, megtekinthették a lovagi, lándzsás küzdelmeket és produkciókat. A korgó gyomrúak pacallal és pörkölttel, no meg langallóval csillapíthatták éhségüket.

A program legnépszerűbb része idén is a kirakodó vásár volt. A bazársoron megkérdeztünk egy fiatalt párt, Richárdot és Nikolettet a lovagi ünnepről.

- Már többször részt vettünk a Szent László Napokon - kezdte a pár férfi tagja. - Ez az idei a legjobb mind közül, rengeteg érdekes programon vettünk részt - mondta Richárd, majd kedvese, Nikolett folytatta. - Én először vagyok itt, a kirakodó vásáron szinte mindent megtudtam volna venni. Csodaszép kézzel készített ékszerek, ruhák, igazi mesterművek hevernek a bódékban - ecsetelte a lány, aki befejezésül hozzátette: jövő nyáron már van egy fix programjuk, a következő Szent László Napok.

Koczor Ágnest, a rendezvény egyik szervezőjét kérdeztük, milyenek az idei visszajelzések.

- A legnagyobb sikert a játszóház hozta, itt minden kelléket felhasználtak a lurkók. A bemutatók alatt a terület megtelt nézőkkel, még a fürdőzők is átjöttek a vízpartról, hogy a domboldalon napozva szemléljék a lovagi tornát és a koncertet. A legtöbb pozitív reakció mégis családosok részéről mutatkozott, ők színvonalas, látványos
és ízléses lazításról számoltak be - közölte Koczor Ágnes, a rendezvény egyik szervezője.

Fotó: Nagy Péter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.