Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2012. Október 15. 13:26, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Minden újszülötthöz ajándék CD jár Skóciában

Minden újszülötthöz ajándék CD jár Skóciában

Minden újszülötthöz ajándék CD jár Skóciában jövőre, hogy a zene szeretetét már az anyatejjel egy időben szívják magukba.

A lemez a Királyi Skót Nemzeti Zenekarnak köszönhető. Kétszázhúsz anyakönyv-vezetői hivatalba juttatják el, és várhatóan 60 ezer család hallgathatja majd a korongon lévő zenét. A lemezen klasszikus, komolyzenei művek mellett skót népdalok és gyermekdalok is helyet kaptak.
A tudományos kutatási eredmények szerint a zenehallgatás kedvez a gyerekek szellemi fejlődésének - idézte a BBC brit sajtóorgánum a zenekar közleményét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 07. 07:59, szerda | Bulvár

Perseidák - A jövő hét elején figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Jövő hétfőn tetőzik a Perseida meteorraj, ekkor figyelhető meg az égbolton a legtöbb hullócsillag - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:57, kedd | Bulvár

Indul Kapu Tibor magyar űrhajós kiképzése Houstonban

Megérkezett Houstonba hétfőre az Axiom Space Ax-4 küldetésének teljes legénysége - köztük Kapu Tibor magyar űrhajós -, hogy megkezdjék kiképzésüket - közölte a houstoni központú cég hétfőn a honlapján.

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.