Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. November 17. 12:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Minden városrészben zajlik a falevélgyűjtés

Minden városrészben zajlik a falevélgyűjtés

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában zajlik a városi közterületeken a falevél gyűjtése.

A szolgáltató gépeivel és dolgozóival, valamint a tevékenységbe bevont alvállalkozók munkatársaival minden városrészben találkozhatunk. A Győr-Szol kiemelt figyelmet fordít a fasorokkal rendelkező utak – pl.: Bartók Béla út, Táncsics Mihály utca, Damjanich utca – esetében a lehullott falevél gyűjtésére. A lakótelepi zöldterületeken kaszálók gyűjtős fűnyíróval szedik össze a lombot, az útpadkák mentén lombszívó és seprő gépek dolgoznak, a gépekkel nem megközelíthető részeken pedig kézi erővel gereblyézik a levelet.

A lakosság által, az ingatlantól az útpadkáig tartó területen, valamint az udvarban összegyűjtött lomb környezetbarát elszállíttatására a GYHG Nonprofit Kft. december 31-ig lehetővé teszi Győrben a társaság logójával ellátott, 60 liter hulladék elhelyezésére alkalmas zsákok vásárlását. Ezen zsákokba a lakók által a közterületen összegyűjtött fű, falevél, gally, zöldhulladék, valamint saját ingatlanon belüli nagyobb mennyiségű bio-, biológiailag lebomló hulladék rakható.

A zsákok 177 Ft+áfa/db áron vásárolhatóak meg a Győr-Szol Zrt. és a GYHG Orgona utcai (Győr, Orgona u. 10.) és Jókai úti (Győr, Jókai út 7–9.) közös ügyfélszolgálati irodáiban. A zsákok árát nem lehet az irodában kifizetni, azok ellenértéke a következő szemétdíj számlában fog szerepelni. Családi házak esetén egyenként maximum 10, társasházak esetén maximum 20 zsák vásárolható.

A családi házas környezetben a zsákokat a barna, úgynevezett biokukák mellé kell kihelyezni, és a zsákokat a társaság a szokásos gyűjtési napokon szállítja el.

Társasházak esetében az összegyűjtés utáni elszállítási igényt a közös képviselőnek kell bejelentenie e-mailen (info@gyhg.hu), vagy a 96/50-50-50-es telefonszámon. Társasházak esetében az elszállítás pénteki napra kérhető.

Fotó: Nagy Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.