Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. November 17. 12:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Minden városrészben zajlik a falevélgyűjtés

Minden városrészben zajlik a falevélgyűjtés

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában zajlik a városi közterületeken a falevél gyűjtése.

A szolgáltató gépeivel és dolgozóival, valamint a tevékenységbe bevont alvállalkozók munkatársaival minden városrészben találkozhatunk. A Győr-Szol kiemelt figyelmet fordít a fasorokkal rendelkező utak – pl.: Bartók Béla út, Táncsics Mihály utca, Damjanich utca – esetében a lehullott falevél gyűjtésére. A lakótelepi zöldterületeken kaszálók gyűjtős fűnyíróval szedik össze a lombot, az útpadkák mentén lombszívó és seprő gépek dolgoznak, a gépekkel nem megközelíthető részeken pedig kézi erővel gereblyézik a levelet.

A lakosság által, az ingatlantól az útpadkáig tartó területen, valamint az udvarban összegyűjtött lomb környezetbarát elszállíttatására a GYHG Nonprofit Kft. december 31-ig lehetővé teszi Győrben a társaság logójával ellátott, 60 liter hulladék elhelyezésére alkalmas zsákok vásárlását. Ezen zsákokba a lakók által a közterületen összegyűjtött fű, falevél, gally, zöldhulladék, valamint saját ingatlanon belüli nagyobb mennyiségű bio-, biológiailag lebomló hulladék rakható.

A zsákok 177 Ft+áfa/db áron vásárolhatóak meg a Győr-Szol Zrt. és a GYHG Orgona utcai (Győr, Orgona u. 10.) és Jókai úti (Győr, Jókai út 7–9.) közös ügyfélszolgálati irodáiban. A zsákok árát nem lehet az irodában kifizetni, azok ellenértéke a következő szemétdíj számlában fog szerepelni. Családi házak esetén egyenként maximum 10, társasházak esetén maximum 20 zsák vásárolható.

A családi házas környezetben a zsákokat a barna, úgynevezett biokukák mellé kell kihelyezni, és a zsákokat a társaság a szokásos gyűjtési napokon szállítja el.

Társasházak esetében az összegyűjtés utáni elszállítási igényt a közös képviselőnek kell bejelentenie e-mailen (info@gyhg.hu), vagy a 96/50-50-50-es telefonszámon. Társasházak esetében az elszállítás pénteki napra kérhető.

Fotó: Nagy Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.