Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Január 02. 06:23, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Minden benzinkútnál emeltek

Minden benzinkútnál emeltek

Bár sok benzinkútnál bőven van még a tavalyi készletből, csak veszteség árán adhatnák a régi áron az üzemanyagot - mondta pénteken Vultur Csaba, a holtankoljak.hu üzemanyagár-kereső portál vezetője. Január elsejétől ugyanis a jöved

A holtankoljak.hu korábban azzal számolt, hogy a kutak egy része a meglévő készletet még a tavalyi áron értékesíti, de azt a tájékoztatást kapták, hogy erre nem kerül sor - mondta Vultur Csaba. Ennek oka az, hogy - ellentétben például a dohányárukkal - az üzemanyag jövedéki adóját az eladás alapján kell befizetni, nem pedig a beszerzéskori időpont figyelembe vételével. Vagyis hiába volt alacsonyabb a jövedéki adója a 2009-ben megvásárolt üzemanyagnak, a törvény az éjféltől érvényes adómérték felszámolását írja elő. Így a kutak csak veszteséggel adhatnák a tavalyi áron az üzemanyagot - magyarázta Vultur Csaba.

A legutóbbi, szerdai emelést is figyelembe véve egyébként átlagosan 19 forint a drágulás a benzinnél, 13 forint a gázolajnál. Egy liter benzin átlagosan 311, a gázolaj pedig 295 forintba kerül, de a szórás a 95-ösnél 25, a gázolajnál 21 forint, tehát akadnak kutak, ahol 300 forint alatt kapható a benzin.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről