Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2010. Június 24. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: Fürge Diák Iskolaszövetkezet

Minden fiatal számára nyitottá válik a munkaerőpiaci esélyeket segítő program

Minden fiatal számára nyitottá válik a munkaerőpiaci esélyeket segítő program

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet által meghirdetett karrier-program második fázisába lép, a nyár végéig közel 18 000 potenciális résztvevővel

Társadalmi szerepvállalásának keretében a Fürge Diák Iskolaszövetkezet 2009 áprilisába

A karrierépítés első lépése: „Dolgozz a jövődön!"


A minőségi diákmunka program kidolgozásakor a Fürge Diák Iskolaszövetkezet célkitűzése az általuk foglalkoztatott diákok hosszú távú karrierépítésének előmozdítása volt.

Egyszerre igaz a következő két állítás: „sok a diákmunkavállaló" és „tapasztalat, gyakorlati ismeretek híján szinte lehetetlen elhelyezkedni a munkválalói piacon." A hazai  iskolaszövetkezetek közül elsőként a Fürge Diák kötötte össze a két jelenséget -  előremutató és kreatív módon. A „Dolgozz a jövődön!" program kidolgozása és bevezetése révén a diákmunka a majdani karrierépítés első lépcsőjévé vált. A program sikeres résztvevői részére az iskolaszövetkezet igazolja minimum 555 munkaóra ledolgozását és egy, a munkavállalással kapcsolatos elméleti teszt legalább 80%-os pontosságú kitöltését. Ez a minősített teljesítmény a majdani munkaadó számára hitelesen mutatja a már megszerzett tapasztalatot és tudást.

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet Karriercsomagja - az első év sikerei után - immár automatikusan elérhető minden, általuk foglalkoztatott diák számára. A 2010-es nyári időszak végéig ez több, mint 18 000 diákot érint, akik gyakorlati és elméleti teljesítményükről oklevelet kaphatnak, ezáltal később előnnyel indulva a munkaerőpiacon. Jó hír továbbá, hogy a tavalyihoz képest emelkedő számú diákmunka-vállaló területi megoszlása egyenletes, azaz - az elvárható budapesti túlsúlyozástól eltekintve - a diákok az ország teljes területén részesülnek a program előnyeiből.

A Karriercsomag keretein belül - csakúgy mint a teljes piacon - a legnépszerűbb munkák továbbra is a következők: adatfeldolgozás, adminisztratív munkák, csomagolás, hosztesz munkák, szakmai feladatok. Ezekre a nyári hónapokban akár 20-30-szorosára is gyorsulhat a jelentkezési tempó. Javallott ezért minden esetben elsőként igénybe venni a leggyorsabb és legpraktikusabb jelentkezési felületet, az iskolaszövetkezet internetes oldalát - javasolja Márkus Zoltán, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet vezetője, aki újításként említi, hogy a Fürge Diáknál az érdeklődő diákok a munkalehetőségeket a legnépszerűbb közösségi weboldalakon (iwiw, twitter, facebook) is megoszthatják egymással.

Simon Balázs, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet jogi és kommunikációs igazgatója fontosnak tartja még kiemelni, hogy a gazdasági válság fokozza a munkaerő-piacon nagy számban munkát vállaló diákok kiszolgáltatottságát. A nyári időszak során az eseti munkaadók visszaéléseivel kapcsolatosan gyakran olvashatunk rémhíreket a sajtóban is. A jogi igazgató a Karriercsomagban való részvétel egyik áldásos mellékhatásaként említi, hogy a megbízható foglalkoztató szervezet kiválasztása révén ez a veszély nem fenyegeti az idénymunkát vállaló diákot.

  

Kapcsolat, további információ:

email: furgePR@gmail.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt