Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Március 12. 07:49, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Minden tizedik magyar boldogtalan

Minden tizedik magyar boldogtalan

A felnőtt magyar lakosság 10 százaléka boldogtalannak érzi magát, háromból ketten egyetlen közösséghez, baráti társasághoz sem tartoznak, és 2,6 millió azoknak a száma, akik úgy érzik, szinte semmit nem tesznek az egészségükért - a

A kutatás célja az volt, hogy megállapítsák, mennyire függ össze az egészség és a boldogság érzete azzal, hogy valaki közösséghez tartozik vagy sem. Tistyán László szociológus elmondta: 1000 embert kérdeztek meg, akik reprezentálták Magyarország felnőtt lakosságát.

A szociológus elmondta: a válaszokból kiderült, hogy akik tartoznak valamilyen közösséghez, baráti társasághoz, harmonikus a családi életük, azok sokkal egészségesebbnek és boldogabbnak érzik magukat, mint azok, akiknek se barátjuk, se közösségük nincs. A szakember emlékeztetett arra: a tavalyi kutatás szerint ez utóbbiak száma ma Magyarországon eléri a másfél milliót.

Az idei felmérés szerint nem csak azok száma magas, akik úgy érzik, hogy tehetnének, de mégsem tesznek semmit az egészségükért. Rajtuk kívül ugyanis másfél millió felnőtt van, akik saját bevallásuk szerint képesek lennének tenni a boldogságukért, mégsem teszik meg. A felmérés szerint pozitívum, hogy a válaszok alapján az emberek már tudják: a boldogsághoz elengedhetetlen az egészség is. Ezen kívül még a szeretetet és a harmonikus családi életet tartották a legfontosabbnak.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.