Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Október 19. 10:02, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Mindenkit hazavárnak!

Mindenkit hazavárnak!

Az ősszel megváltozott közlekedési viszonyokra hívja fel a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedők figyelmét.

Az őszi hónapokban a közúti közlekedési balesetek jellemző oka,hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Rövidebb nappalok, eső áztatta utak, ködös szakaszok – mindezek növelik a közúti balesetek kockázatát. A legtöbb problémát többnyire a változó tapadó képességgel rendelkező útburkolat, valamint aromló látási viszonyok okozzák.Ezért lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét a megváltozott körülményekre, s legyen önmaga is tisztában azzal, hogy az őszi közlekedési viszonyok más járművezetői magatartást követelnek. A hetek múlásával egyre korábban sötétedik, látás útján nehezebbé válik a közlekedéshez szükséges információk szerzése,ezért gyakrabban kell használni a gépjármű világítóberendezéseit.Nagyon fontos a világítóberendezések folyamatos tisztán tartása, az izzók cseréje, s tartalékizzó beszerzése. A gépjárműveket - főleg hosszabb autóút előtt - ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. A megváltozott látási és útviszonyok – különösen esős időben, ill. ködben –más járművezetői magatartást követelnek. Itt ki kell emelnünk az autópályán való közlekedést, ahol a nagyobb sebesség miatt sokkal nagyobb a kockázat is.Nagyobb követési távolságot kell tartani az ilyenkor igen gyakori utoléréses balesetek, azaz „koccanások” elkerülésére.

Fotó: police.hu

Címkék: felhívás, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.