Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2012. Január 27. 10:40, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Minek nevezzelek? - Új utcák, ősi nevek

Minek nevezzelek? - Új utcák, ősi nevek

A januári közgyűlésen kiderülhet, hogy Győr közterületei, utcái milyen új nevekkel bővülhetnek.

A Revita TV híradó stábja is kíváncsi volt arra, hogy ha a győriek tehetnék, kiről vagy miről neveznének el utcákat, és persze felmerült az a kérdés is, hogy miért? Városunk négy részét érintik a változások, az "anyakönyveztetésre" persze már érkeztek jobbnál - jobb ötletek.

Utcák, terek, közterek. Győrben többnyire történelmi személyiségekről, ismert emberekről, kertvárosi övezetekben pedig virágokról, növényekről nevezik el az utcákat. Januárban új utcanevekkel bővülhet 4 városrész, az érintett szakaszok anyakönyvvezetésével kapcsolatban már el is kezdték az ötletelést. Szabadhegyen a Banai úti kertekben, az eddig anonymus területet Somfa utcának keresztelnék az érintettek, Gyirmóton pedig a közelmúltban elhunyt ismert nótaénekesről, Győri-Szabó Józsefről neveznének el egy új térséget. Bácsán egy szintén új közterület a Gyékényes köz elnevezést kaphatja, nemsokára pedig a Kormorán utcán is végigsétálhatnak a révfalusiak. Híradónk kíváncsi volt arra, hogy ha a győriek tehetnék, kiről vagy miről azonosítanának be utcákat, tereket.

A januári közgyűlésen kiderülhet, hogy milyen névvel ruházták fel a máig beazonosíthatatlan utcákat, de addig is maradjanak a találgatások és a kérdőjelek, hogy Ön kedves néző mit látna viszont szívesen az utcatáblákon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 09:17, hétfő | Helyi

Drágább lett a kötelező

Éves összehasonlításban 10 százalékkal, 57 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja.

2024. Szeptember 16. 09:12, hétfő | Helyi

Új számon kell hívni a GYHG-t

Már nem a megszokott „96-os” körzetű telefonszámot kell csörgetnünk, ha kérdésünk, bejelenteni valónk van a hulladékszállítást végző GYHG felé. A szolgáltató közzétette az új számot.

2024. Szeptember 16. 07:12, hétfő | Helyi

Hatalmas sikkasztással vádolnak egy társasházi képviselőt

Nem kevesebb, mint 16 millió forint elsikkasztásával vádol a győri ügyészség egy nőt, aki egy győri társasházat képviselt. A halmazati szabályokra tekintettel tetteiért 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

2024. Szeptember 15. 09:12, vasárnap | Helyi

Ballagási Kiállítást tartanak Győrben

Leveszik a terhet a ballagók válláról. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megkönnyíti a diákok, a szülők és a pedagógusok dolgát.