Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Október 09. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Minimális testmozgás is növeli az önbizalmat

Minimális testmozgás is növeli az önbizalmat

Már egy kis testmozgás is javítja a mentális egészséget - az önértékelést, de a társadalmi elfogadottságot is - a túlsúlyos tinédzserek körében, állapította meg egy tanulmány, amelyről a Health Day számol be.

A kanadai tanulmány rámutatott, hogy már minimális szintű mozgás is segít a fiataloknak olyan kérdésekben, mint a testi elégedetlenség, a társadalmi elidegenedés, vagy az alacsony önbecsülés. 'Ezek a gyerekek elég sokat találkoznak nap-mint nap társaik kiközösítésével' - mondta Dr. Gary Goldfield pszichológus. 'Az új tanulmány rámutatott, hogy a társadalmi befogadással és az önértékeléssel való megküzdésben már egy kis mértékű mozgás is segíthet' - tette hozzá.

A kutatók véletlenszerűen választottak ki 30, 12-17 év közötti tinédzsert kutatásukhoz, akik tíz héten keresztül, hetente kétszer minimális szintű mozgást végeztek. Minden edzést követően megkérdezték őket, hogyan érzik magukat fizikailag és társadalmi befogadás szempontjából.

Tíz hét után a gyerekek sokkal vidámabbak, magukkal elégedettebbek voltak és szociális környezetükben is jobban érezték magukat. A fizikai aktivitás tehát mentális egészségükön is jelentősen javít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt